NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Posten gir opp tog

Sist oppdatert:
Tvunget til å velge bil på grunn av jernbanekaos.

Posten melder onsdag at store mengder post flyttes fra jenbane til bil i hele landet på grunn av togkaoset den siste tiden.

Om lag halvparten av alle tog Posten benytter har i år vært forsinket, de fleste med mer enn en time.

- Vi beklager sterkt at vi må flytte post og gods fra tog til bil, men hensynet til våre kunder tvinger oss til å gjøre iverksette tiltak som sikrer at det kundene sender kommer frem, sier konserndirektør Tore K. Nilsen i Posten.

Hele landet
- Forsinkelsene har i vinter vært størst på Bergensbanen og Are-toget gjennom Sverige til Narvik. For å trygge leveringen flytter likevel Posten post fra jernbane til bil i hele landet. Fra og med denne uken kjøres ekstra biler til Stavanger, Bergen, Trondheim og Nord-Norge, opplyses det.

Tiltakene vil vare inntil framføringskvaliteten på jernbanen er på et akseptabelt nivå.

Forsinkede pakker
Stopp i togtrafikken på Bergensbanen forsinker nær 10.000 pakker til Vestlandet onsdag.

Dette gjør at Bedriftspakker, Servicepakker og B-post fra nesten hele landet blir et døgn forsinket til områder hvor postnumrene starter med 50 til 54, 56 til 59, 68 og 69.

Ikke bare Posten
I januar meldte også transportselskapet DB Schenker at selskapet overførte store mengder gods fra tog til bil. Også dette var begrunnet med forsinkelser i togtrafikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere