NA24.no

Posten leverer

Sist oppdatert:
Økt brevvolum og nye oppkjøp dro Posten-resultatet opp i første kvartal.

Posten var ute med resultater for første kvartal mandag formiddag. Selskapet viste vekst i både omsetning og resultatet.

Etter første kvartal 2006 hadde Posten et resultat før skatt på 329 millioner kroner, som var 22 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor. Oppgangen kom til tross for bortfall av statlig kjøp som hittil i år ga en negativ resultateffekt på 82 millioner kroner i forhold til i fjor.

- Postens positive utvikling fortsetter som følge av oppkjøp i Norden og høy aktivitet i det norske markedet. Samtidig går driften stadig bedre, skriver konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge i meldingen. Han skriver samtidig at nedgangen i bruk av manuelle banktjenester fortsetter og fører til at færre kunder besøkte postkontorene.

Postens omsetning i første kvartal var 5,7 milliarder kroner, noe som var en økning på 1 milliard kroner eller 22,4 prosent, fra samme periode i fjor. Oppkjøp bidro med 787 millioner kroner.

Brevvolumene totalt for morselskapet hittil i år viste en økning på 8,4 prosent, i hovedsak på grunn av flere virkedager i første kvartal enn i fjor.

NA24 kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere