NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Posten sparker 370

- Dette er tungt, sier de ansatte.

Som varslet før jul kommer Posten med omfattende nedskjæringer.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge arbeidstagerorganisasjonen Postkom har man kommet til enighet med Posten om å kutte 370 stillinger over en toårs-periode. 340 av disse stillingene skal bort i år, og ytterligere 30 må gå til neste år.

Mindre enn ventet
- Selv om kuttet er mindre omfattende enn tidligere varslet av Posten, oppleves det tungt for Postkoms medlemmer å gå inn i en ny periode med omstilling og usikkerhet, sier forbundsleder Odd Chr. Øverland.

Opprinnelig ble det varslet at inntil 450 ansatte av 1.500 i støtte- og stabsfunksjoner kunne måtte forlate jobbene sine, men nå viser det seg at kuttene altså ikke blir så omfattende.

Denne omstruktureringen er et av flere tiltak i Postens effektiviseringsprogram, ”Spinnaker”, som Posten må gjennomføre som følge av fallende brevvolumer og økt konkurranse.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Hurtigsvarsbonus
Det er avtalt en hurtigsvarbonus for de som raskt bestemmer seg for frivillig fratreden. Bonusen tilsvarer tre ordinære månedslønninger og kommer i tillegg til sluttvederlaget som den overtallige får etter virkemiddelavtalen.

-Jeg er svært lei for at det er nødvendig med en ny runde med omstillinger som fører til at flere hundre postansatte mister jobben. Men Posten må ta ansvaret for at stabs- og støttefunksjonene har vokst uforholdsmessig mye de seneste årene, samtidig som man har gjennomført store nedbemanninger i driften, avslutter Øverland.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere