De dårlig betalte sjåførene har ikke lov å snakke om lønnen sin, skriver Adresseavisen torsdag. Bring Trucking betaler sjåførene sine en brutto grunnlønn på 580 euro, ifølge Posten Norge. Det tilsvarer 5500 kroner i måneden. Det skriver Adresseavisen (krever abonnement) og Stavanger Aftenblad i en felles artikkel torsdag.

Lønnen er under en sjettedel av norsk sjåførlønn (36.000 kroner) og nå vokser kritikken av den norske statens egen transportkjempe, ifølge de to regionsavisene.

Les også: Hva om du tar feil, Stavrum?

I tillegg til lønn, har sjåførene diett. Dietten er mye høyere enn selve lønnen. Bring Trucking opplyser at de betaler sjåførene 45 euro per dag, 427 kroner. Dietten er skattefri. På papiret kan diett og lønn gi sjåførene en månedsutbetaling på mellom 19.000 og 24.000 kroner. Men dietten gir verken pensjonspoeng eller sykeforsikring.

Sjåførene er ansatt i Bring Trucking, et slovakisk selskap heleid av Bring Cargo AS, som igjen eies av statens eget konsern, Posten Norge. Hvis transporten er internasjonal, tillater lovverket at sjåførene blir betalt etter nivået som gjelder i landet der selskapet er registrert, skriver Adresseavisen og Stavanger Aftenblad.

Les også: Piloter hevder de utsettes for sosial dumping - her er millionlønningene

I selskapets standard ansettelseskontraktgis det forbud mot å fortelle andre ansatte hva de tjener. Plikten til å holde tett gjelder også etter at sjåføren har sluttet i selskapet, ifølge kontrakten.

- Vi gjør ikke noe ulovlig. Hva mer kan vi gjøre enn å drive på den måten det er lagt opp til? Vi forstår at noen er uenige i dette og ikke liker at det er ulike lønnsnivå i Slovakia og Tyskland og Norge og Sverige, sier konserndirektør Tore Ketil Nilsen i Posten Norge til Adresseavisen / Stavanger Aftenblad.