NA24.no

Postkontorene kutter 300 ansatte

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Antall ansatte og postkontorene krympes, i en ny sparepakke.

Posten tar nå konsekvensen av at antallet brukere av postkontorene har falt kraftig. I en melding skriver konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge at antallet besøk på postkontorene har falt med 20 prosent siden 2003.

I samme periode har tallet på banktransaksjoner over disk halvert seg.

Kutter én til to ansatte per postkontor
Nå kutter Mejdell 300 årsverk på postkontorene. Dette tilsvarer mellom én til to ansatte per kontor.

- Vi ber om unnskyldning for at endringene også medfører nedbemanninger, men vi vil sammen med de tillitsvalgte legge vekt på en gjennomføring som gir minst mulig konsekvenser for den enkelte, skriver Mejdell.

Post-sjefen sier at tiltakene vil gjøres ved ordninger og interne omstillingstilttak.

Moderniserer postkontorene
Posten vil videre modernisere 179 postkontor, for å tilpasse disse kundenes endrede bruksmønster. Omleggingen betyr at flere postkontor flytter til mindre lokaler.

Selskapet har allerede modernisert ni av kontorene, men ytterligere 65 kontorer vil endres i løpet av året. Omleggingen skal være ferdig gjennomført i 2012.

- Posten vil bruke tre år på å gjennomføre omleggingen. Postkontorene vil etter dette speile de fremtidig behovene til kundene, og samtidig legge til rette for mer rasjonell drift, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere