*Nettavisen* Økonomi.

PR-Hanssen kan få kjempebot

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansson risikerer smell.

29.10.09 09:06

Nylig avgåtte statsråd Bjarne Håkon Hanssen har havnet i en veritabel storm etter at det ble kjent at han går til kommunikasjonshuset First House.

Kritikerne til overgangen fra toppolitikken til det private næringsliv har hudflettet Hanssen og mener Hansen misbruker sin politiske tillit til å skaffe seg økonomisk gevinst, og at saken byr på habilitetsproblemer.

Hanssens jobbskifte skal nå opp i det såkalte Karanteneutvalget, som vil avgjøre hvor lang karantene Hanssen må få.

Les også Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrums kommentar: Heksejakt på Bjarne Håkon Hanssen

500.000 i bot
Ifølge Dagens Næringsliv risikerer imidlertid Bjarne Håkon Hanssen en kraftig bot fordi han ikke har informert utvalget om sin nye jobb som partner i kommunikasjonshuset First House.

Dersom Karanteneutvalget skulle komme til at Hanssen har brutt informasjonsplikten, risikerer den tidligere statsråden en økonomisk straff. Boten er ifølge regelverket fastsatt inntil seks måneders lønn. Det er utvalget som fastsetter botens størrelsen i det enkelte tilfelle.

Med Hanssens millionlønn som statsråd, risikerer han en halv million i bot.

Leder av Karanteneutvalget Endre Skjørestad, sier til DN at han onsdag fikk en SMS fra Bjarne Håkon Hanssen om at han vil ta kontakt med utvalget når han er tilbake i Norge etter endte ferie i neste uke.

Ser rødt
Senterpartiets Per Olaf Lundteigen er en av de som har hisset seg opp over jobbskiftet til Hanssen og flere statssekretærer.

- Dette er tegn på en ukultur. Hanssen skal bruke sin egen innsidekunnskap til å gjøre andre enda rikere – og selv tjene svært godt. Dette må det bli slutt på, sa Lundteigen til Nettavisen.

Les mer:Hanssen bør få to års karantene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.