Gå til sidens hovedinnhold

- Prada er ikke til salgs

Italienske Prada benekter salg til millionær.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det har versert rykter om at det italienske luksusmerket er på vei til å bli kjøpt opp av enten investormillionæren Richard Caring eller private investeringsfond. Ifølge Sunday Times skal Prada være på vei til Caring, men dette benektes fra selskapet selv.

NA24 - din næringslivsavis

- Informasjonen i saken er komplett feilaktig. Selskapet er ikke til salgs og det har aldri vært noen møter med noen med tanke på et salg, sier talsmann for Prada Tomaso Galli, ifølge Bloomberg.

Galli sier at selskapet fortsatt åpner opp for å børsnoteres fra og med neste år, men at verdien på selskapet er atskillig høyere enn de to milliardene med euro som Sunday Times meldte. Ifølge Galli er selskapet verdt mellom tre og 3,5 milliarder euro.

Prada som blant annet eier Church & Co solgte motehusene Jil Sander og Helmut Lang da disse ikke var lønnsomme. Men tross salg er det gode penger å hente på rådyre luksusmerker. Luksusindustrien generelt har fått seg en skikkelig opptur de senere årene ettersom stadig flere rikinger, og da spesielt i vekstøkonomier, som Kina, India og Russland svir av penger.

Det siste tiåret har Prada skrinlagt børsnoteringsplaner tre ganger. I desember hentet selskapet inn 100 millioner euro ved å selge fem prosent av selskapet til Banca Intesa SpA.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre