Pratet opp en halv milliard

Kjell Inge Røkkes pressekonferanse sendte Aker Solutions rett opp.

22.04.09 17:48

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret onsdag 0,71 prosent til 239,65 poeng

Og det var Røkke-show også på børsen.

Bud på Aker Solutions
Det var lite nytt som kom ut av ny selskapsinformasjon under Kjell Inge Røkkes pressekonferanse onsdag. Likevel kunne Røkke fortelle at det har kommet et indikativt bud på en del av Aker Solutions. En ikke navngitt potensiell kjøper skal ha vært villig til å betale 11 milliarder kroner for en del av Aker Solutions. Det er det hele Aker Solutions er verdsatt til på Oslo Børs. Han nevnte dette i et eksempel på hvor uenig han er i markedets prising av selskapet.

I tillegg skal det har vært et bud på Akers aksjer i Odim i forkant av at Aker Solutions kjøpte disse aksjene.

Aker Solutions steg to kroner i løpet av pressekonferansen og endte på 40,50 kroner.

En større økning i oljelagrene enn ventet i USA var med på å sette oljeprisen under press. Da børsen stengte var prisen på ett fat nordsjøolje med levering i juni 49,70 dollar.

Les også: Oljelagrene øker

StatoilHydro steg 0,08 prosent og endte på 118,10 kroner.

Halvert i verdi
Dagens største taper ble IT-selskapet Thin Film, som falt hele 48,28 prosent. Grunnen til fallet var at selskapet varslet en emisjon for å styrke kontantbeholdningen. Inntil 109,7 millioner aksjer skal trykkes opp og det er ventet at dette vil gi en 12 millioner kroner i kassen.

Også i andre IT-selskaper går det trått.

Data Respons har lagt frem sitt resultat etter første kvartal og melder at de fikk ekstraordinære kostnader i forbindelse med et prosjekt i Danmark. Dette gjorde at driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble halvert. Aksjekursen falt 11,45 prosent til 7,66kroner.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Varsel i Norske Skog
Norske Skog har sendt ut et resultatvarsel etter at etterspørselen har vært svak på begynnelsen av året.

Det har vært svak etterspørsel i begynnelsen av 2009, noe som til en viss grad har sammenheng med reduserte kundelager. Norske Skog har møtt denne situasjonen med omfattende nedetid ved flere fabrikker. Primært av denne årsaken er resultatet i første kvartal 2009 vesentlig svakere enn i 4. kvartal 2008. Resultatet er likevel noe bedre enn i første kvartal 2008, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Et forventet fremtidig prisfall på kraft i Norden har gjort at selskapet også tar kostnader på rundt 1,35 milliarder kroner på kraftkontrakter i første kvartal. Posten skal ikke ha kontanteffekt.

Markedet svarer med å sende kursen opp 0,33 prosent til 15,05 kroner.

Sverige i tet
De nordiske børsene ledet an i børsoppgangen i Europa. Børsen i Stockholm klatret 3,6 prosent. Det var også godt driv i det danske og finske aksjemarkedet. Børsene i København og Helsingfors ble løftet henholdsvis 2,8 og 3,8 prosent.

DAX-indeksen i Frankfurt stiger 2,06 prosent, mens FTSE 100 i London klatrer 0,9 prosent. I Paris stiger CAC 40-indeksen 1,6prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.