*Nettavisen* Økonomi.

Premiehopp for Storebrand

Foto: (Scanpix)

Selv er de tilfreds med leveransen.

24.04.13 10:12

Finanskonsernet Storebrand økte premieinntektene og inntektene totalt i første kvartal, men resultat før skatt falt med 124 millioner.

Storebrand betegner selv resultatet som tilfredsstillende og konstaterer at det var god vekst i forsikringsproduktene fra januar til mars.

– Vi har god kostnadskontroll i hele virksomheten, samtidig som vi lykkes i arbeidet med en dreining fra produkter med rentegaranti til ikke-garanterte spareprodukter. Dette er i tråd med konsernets strategi og positivt for kundene våre, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad.

Selskapets premieinntekter økte fra 8,6 til 11,2 milliarder kroner. Innenfor såkalt ikke-garanterte spareprodukter økte premieinntektene med 17 prosent. De totale inntektene økte fra 16,8 til 17,9 milliarder, men resultat før skatt falt fra 571 til 447 millioner.

– Storebrand opprettholder posisjonen som markedsleder innenfor innskuddspensjon i det norske tjenestepensjonsmarkedet. Økningen av antall personkunder kommer hovedsakelig blant ansatte i bedrifter med pensjon i Storebrand. Dette er strategisk viktig for oss. I Sverige er vi i en utfordrerposisjon, og er fornøyd med at vi lykkes godt med salget innenfor fondsforsikring, sier Grefstad.

Nøkkeltall
Tall for samme periode i 2012 i parentes:

* Premieinntekter: 11.236 milliarder kroner (8,658 milliarder kroner)

* Inntekter totalt: 17.946 milliarder kroner (16,873 milliarder kroner)

* Resultat før skatt: 447 millioner kroner (571 millioner kroner)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag