NA24.no

Pressehysteri på Hage(n)fest

Sist oppdatert:
Medie-Norge gikk av skaftet fordi en kjøpmann hadde bursdag.

BILDESPESIAL: Lange linser på fjorden

(Kragerø/SIDE2): Vi var der alle sammen: NRK, TV 2, Side2, Se og Hør, Her og Nå, VG, Dagbladet, Scanpix, Varden¿ Og vi har sikker glemt en halv haug.

For – når en kjøpmann fyller 50 ryddes forsidene, må vite.

Vel å merke heter kjøpmannen Stein Erik Hagen, og er blant Norges mektigste menn. Gift med Mille-Marie Treschow, Norges rikeste kvinne med adelig blod i årene.

LES OGSÅ: Mille-Marie, for en fest!

Men, det viktigste av alt: Kommer Celina Midelfart? Hun MÅÅÅÅ jo komme, da! Hvem ER den blondinen, jeg er sikker på at jeg har sett henne før, ja, hun er sikkert kjendis, eller¿ Nei¿ Servitør, ja.

Pressebåter og telelinser dannet et sammenhengende teppe fra Hagens brygge til de nærliggende holmene. Ikke et nys unngikk pressens telelinser.

Gjestene kunne like gjerne gått tørrskodd over pressebåtene fremfor å komme med egne båter. Det var til tider så å si umulig å navigere rundt pressebåtene som sperret innseilingen til Hagen-festen.

Selvsagt ble det hele toppet med litt medie-ekstravaganse da en fotograf fra et ikke navngitt medie fysisk hang ut av et helikopter over festen.

Åh, vi var så misunnelige. Tenk – den utsikten! Man kan garantert finne ut hvem av de celebre gjestene som har antydning til måne der oppe fra. Viktige bilder å ta med seg, hvem vet, kanskje kan vi bruke tittelen ”Hei serru serru håret” eller ”Hårfin fest”. Ja visst. Dette blir bra.

Det ble også en aldri så uformell konkurranse i båtpotens på fjorden. For hvilket medie hadde den største båten?

Alle så vi med misunnelse på sladderpressens bestemor, Se og Hør, som kastet skygge over festen med sitt fjell av en båt. Med 500 hestekrefter i hekken var det ingen fare for at gjestene skulle klare å kjøre fra ukebladet. Brum, brum!

Navigeringen til Se og Hør-folket var det imidlertid så som så med. Både VG og herværende medie fikk merke hvor nærgående ukebladet kan være. Med båtshake ble Side2 høflig dyttet i retning av nærmeste skjær.

- Vi må fram, skjønner dere. Uff, denne båten er så stor¿ pep det fra en blond pike på dekk mens kameraene knatret vilt i retning av Oterøy og Hagen-festen.

Her og Nå, som er Se og Hørs barnebarn, tok på sin side til takke med en god gammel snekke. Og tøffet rundt mens de spiste potetgull.

- Vi har Coca Cola også, hoiet fotograf Tom Hansen muntert.

VG himlet med øynene, men så også med misunnelse på ukebladets telelinse. Den var så vidt større enn VGs.

Men den aller største penisforlengeren hadde Dagbladet, denne selvutnevnte kulturavisen som elsker å hate ukepressen. For – en kulturavis kan jo ikke gå glipp av et kyss. Eller en klem. Eller en skål.

Det virkelig store hysteriet blant fotografene oppstod da Mille-Marie (eller var det Stein Erik?) ringte i en festlig liten klokke for å samle flokken rundt det staselige buffetbordet.

- Dinge-linge-ding! klirret det.

Ringelyden gjorde gjengklang i fotografenes hode, som formelig krabbet over hverandre for å komme nærmest mulig godvarene.

Til slutt lå fotobåtene så tett mot land, at duften av eksklusiv sjøørret nådde helt fram til uthungrede pressefolk.

- Jeg har vært her siden klokken 12! sturet en frilanser.

- Popp! sa det i champiskorkene.

Og gjestene flokket seg på terrassen for å se på de som så på. Fiffen flirte, pekte og lo. Pressebåtene dultet borti hverandre, Se og Hørs blondine fortsatte med sine tynne unnskyldninger, og gjestene kunne ikke annet enn å ta bilde av oss¿

Det dukker vel opp i neste Rimi-reklame.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere