NA24.no

Presser på for høyere bud

Konsernsjef Tandberg, Fredrik Halvorsen
Konsernsjef Tandberg, Fredrik Halvorsen Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tandberg-aksjonærer går sammen for å få bedre betalt for aksjene.

En rekke av aksjonærene i videokonferanseprodusenten Tandberg gjør det klart at de ikke vil godta budet fra Cisco. Den amerikanske IT-kjempen varslet i september at de er villig til å betale 153,50 kroner per aksje i Tandberg.

Lenge har det vært spekulert i at det kan komme et forbedret bud fra Cisco eller at det kan komme et konkurrerende bud fra en annen kant. SEB Enskilda representerer en aksjonærgruppering som sitter med 24 prosent av de utestående aksjene i Tandberg, og har kontaktet Cisco for å gjøre det klart at disse aksjonærene ikke vil slå til på tilbudet fra Cisco.

Totalt er det snakk om 21 aksjonærer som reflekterer aksjonærstrukturen i Tandberg. Det dreier seg om både norske og internasjonale aksjonærer og er en blanding av langvarige aksjeeiere og nye aksjeeiere.

Vilkårene er ikke gode nok for denne aksjonærgrupperingen i Tandberg, og de mener at Tandberg vil gi solid avkastning som et selvstendig selskap. Likevel er de åpen for å vurdere et høyere bud fra Cisco eller fra en tredjepart.

Analytikerne har vært delte i sitt syn på om det kommer et konkurrerende bud, men flere har tatt til orde for at det kan komme et høyere bud.

1. oktober fremmet Cisco et frivillig tilbud på å kjøpe alle aksjene i Tandberg. Budet på 153,50 kroner per aksje vil gjøres kontant, og inneholder en premie på 11 prosent sammenlignet med sluttkursen dagen i forveien. Premien er på rett over 25 prosent i forhold til snittkursen de siste tre månedene før det indikerte budet forelå.

Les mer: Gigant kjøper Tandberg

Flere av reaksjonene gikk på at budet er for lavt, og da særlig siden det kommer fra en industriell aktør. Premien som Cisco er villig til å betale er også godt under hva andre oppkjøpsforsøk har vært i det siste.

Les mer: Tror på høyere Tandberg-bud og Tror ikke på Tandberg-kamp

Ledelsen og styret i Tandberg gikk ut samtidig med at budet forelå og støttet oppkjøpsforsøket. De har allerede gitt sine forhåndsaksepter for de aksjene de selv sitter med i Tandberg. Samtidig har styret inngått en klausul om at hvis de anbefaler et annet bud så må Tandberg ut med 23 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere