NA24.no


Avtroppende sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land vil ikke la seg intervjue av egne journalister. Her avbildet på et arrangement på Litteraturhuset i 2012.
Avtroppende sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land vil ikke la seg intervjue av egne journalister. Her avbildet på et arrangement på Litteraturhuset i 2012. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Pressestøtte-baron og redaktør nekter å snakke med egne journalister

Sist oppdatert:
Avtroppende Vårt Land-redaktør Helge Simonnes nektet å la seg intervjue av en journalist i egen avis.

Siden avtroppende sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land meldte om sin avgang i november, har hans sluttpakke og pensjonsavtale blitt heftig omtalt, skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

Kritikerne mener sluttpakken er for stor og stiller også spørsmål ved prissettingen av aksjene Simonnes fikk selge.

Blant kritikerne er sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum. Les han kommentar her: - Millionlønn på pressestøtte

I en artikkel 18. november der Vårt Land-journalist Lars O. Flydal har intervjuet flere som kritiserer Simonnes’ millionavtale, er imidlertid Simonnes selv ikke intervjuet, skriver DN.

Sjefredaktøren ville ikke la seg intervjue av journalister som var medlemmer i redaksjonsklubben i Vårt Land grunnet en kritisk uttalelse redaksjonsklubben skulle ha kommet med om millionavtalen. Han valgte derfor heller å uttale seg i et separat intervju utført av redaktør og leder av Vårt Lands nyhetsavdeling, Trygve Jordheim.

I ettertid kom det frem at det ikke var redaksjonsklubben som kom med den kritiske uttalelsen, men redaksjonsklubbens styre, ifølge DN.

– Hadde jeg visst det da journalist Lars Flydal skulle intervjue meg, ville det ikke vært noe problem, siden han ikke sitter i redaksjonsklubbens styre. Det var selvsagt uheldig at jeg ikke fikk sjekket godt nok hvem som hadde vedtatt uttalelsen, sier Helge Simonnes til DN.

Lederen i Norsk Journalistlag, Thomas Spence, mener Vårt Lands ledelse har utøvd slett skjønn gjennom at Simonnes som kilde fikk bestemme hvem han vil og ikke vil la seg intervjue av. Han reagerer også på at det er en representant fra redaktørkollegiet som fikk oppdraget med å intervjue sjefredaktøren, skriver DN.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere