NA24.no

Presset til å selge Snarøya-perle

(Finn.no)
Sist oppdatert:
Loppa-investor Roar Syversen (54) har kjøpt hytter og hus for over 40 millioner.

Den mediesky investoren fra Loppa i Finnmark har slått seg stort opp de siste årene. Men denne sommeren er det mørke skyer på himmelen.

SELGE BOLIG? Finn megler

Roar Syversens luksusvilla i eksklusive Strømstangveien 35 på Snarøya ble solgt dagen etter visning.

26 mill.
Prisantydningen var 26 millioner.

- Vi er veldig fornøyd med oppmøtet på visningene. Vi har fått en god pris rett under prisantydningen, sier eiendomsmegler Miguel Vivot Sørholt i Privatmegleren til Dagens Næringsliv.

Kemneren i Asker og Bærum har tatt arrest Syversens eiendommer med et beløp på vel 33 millioner kroner. Skattekrav mot Syversen skal være bakgrunnen.

Syversen betalte 13,65 millioner kroner for villaen i 2004.

Loppa-imperium
Syversen har de siste årene startet opp en rekke virksomheter i hjemkommunen Loppa med betydelig støtte fra det offentlige.

I følge Altaposten har Syversens selskaper Øksfjord Slipp AS og Wingfirm Norge AS fått over 10 millioner kroner i tilskudd fra statlige Innovasjon Norge.

Gjennom selskapet Wingfirm kontrollerer Syversen eierandeler i Loppa Springwater (65%), Infotain (34%), Øksfjord Sjøfiske og Wingfirm Pharma.

Med Loppa Spring Water skal Finnmark få sitt eget Farris-vann med kildevann fra Svartfjellkilden.

Infotain er et arendalsbasert teknologiselskap som utvikler og selger tjenester til bærbart multimediautstyr som mobiltelefoner og mp3-spillere. Selskapet hadde et underskudd på to millioner kroner i 2008, og 900.000 kroner i 2009.

I 2008 overtok Roar Syversen Loppa Hotell. Virksomheten skiftet navn til Øksfjord Sjøfiske AS. Nå skulle det satses på fisketurisme.

Regnskapet for 2009 ble gkort opp med et underskudd på 1,2 millioner.

Værst gikk det imidlertid med postordreselskapet Mimer Holding der Syversenn eier vel 51 prosent.

Underskudd
Dette selskapet vokste raskt, med en omsetning som gikk fra 420.000 kroner i 2007, til 5,4 millioner i 2008. Dette året gikk selskapt i null. Så kom katastrofeåret 2009, med et underskudd på 28 millioner av en omsetning på vel 2 millioner.

Syversens imperium vokste raskt. Det gjorde også hans private eiendomsportefølje. Til sammen har det blitt hytter og hus for over 40 millioner.

Fet hytte
I tillegg til huset på Snarøya, har Syversen en prakthytte på Hafjelltoppen som han betalte 14 millioner kroner for i 2007. I fjor la Syversen ytterligere 12,5 millioner på bordet, og sikret seg en tomt i samme område.

I Sandefjord har Syversen en leilighet i Kilgata 5B.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

MittOppdrag : Få anbud på jobbben som skal gjøres

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere