NA24.no

Presset ut av Obama

Sist oppdatert:
Toppsjefen i General Motors overlevde ikke en runde til med pengetigging.

Rick Wagoner fikk søndag sparken som den mektige toppsjefen i General Motors. Selskapet sloss desperat for å holde seg unna skifteretten, og må ha nye midler fra amerikanske myndigheter for å holde seg flytende.

NA24 – din næringslivsavis

Offentliggjøringen av Wagoners avgang vil komme mandag, melder Financial Times. Dette vil komme i forbindelse med at den amerikanske administrasjonen med president Obama i front, vil annonsere en ny hjelpepakke til bilindustrien. En kilde i General Motors sier imidlertid til Financial Times at Wagoners avgang fra selskapet og statens intervensjon i selskapet kan gjøre at selskapet i løpet av de neste ukene vil be om konkurs.

Det er forventet at Obamas administrasjon vil se utenfor General Motors når de prøver å finne en erstatter for Wagoner.

Mandag er det ventet at Obama vil gi General Motors og Chrysler ytterligere statlige penger. Allerede har de to kriserammede selskapene fått 17.4 milliarder dollar. General Motors har bedt om ytterligere 16,6 milliarder dollar mens Chrysler har bedt om 5 milliarder dollar i krisehjelp. Men ifølge Reuters vil Obama ikke gi penger mer enn til drift i 60 dager.

Den amerikanske administrasjonen er ikke fornøyd med hva de to har oppnådd med hensyn til kostnadskutt, både opp mot fagforeningene eller mot obligasjonseierne.

Les mer om det her: Avviser kriseplaner

Avgangen til Wagoner kommer samtidig med at toppsjefen i franske Peugeot fikk sparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere