*Nettavisen* Økonomi.

Pride innfrir

Seadrill oppjekkbar rigg West Prospero SDRL Foto: (Seadrill)

Riggselskapet tror nå at kundene igjen åpner dørene.

29.10.09 15:48

Amerikanske Pride International toppet konsensus med noen cent.

Riggselskapet Pride International, som blant annet har vært utsett som en oppkjøpskandidat for John Fredriksens Seadrill, har lagt frem tall for tredje kvartal.

Riggselskapet kan vise til driftsinntekter på 386 millioner dollar for perioden og et nettoresultat fra videreført virksomhet på 80 millioner dollar.

Det ga et resultat på 45 cent per aksje, inkludert engangskostnader på 3 cent. Det var ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet 43 cent per aksje i snitt.

I samme kvartal i 2008 hadde konsernet driftsinntekter på 463 millioner dollar og et nettoresultat 144,2 millioner dollar.

Pride, hvor Seadrill sitter på opsjoner tilsvarende 0,5 prosent, har en kontraktsbok på over 7 milliarder dollar, som ifølge rapporten tilsvarer 125 prosent av selskapsverdien (entreprise value).

Resultatene for tredje kvartal er spesielt negativt påvirket av planlagt verftsopphold, blant annet for to av riggselskapets viktigste cashmaskiner i den flytende delen av flåten.

Konsernsjef Louis A. Raspino sier i en kommentar at bransjen har opplevd færre kontraktsinngåelser i 2009, spesielt for ultra dypvannsrigger. Han forventer imidlertid at økningen i oljeprisen på 130 prosent siden bunnen i mars på sikt vil støtte økt pengebruk blant klientene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag