NA24.no

Prinsen får navnet Sverre Magnus

Sist oppdatert:
Norges nye prins får navnet Sverre Magnus i god tradisjon med norske kongenavn. Han får ikke tittelen Hans kongelige høyhet.

(SIDE2:) Lille Sverre Magnus er nummer tre i arverekken til tronen etter sin søster prinsesse Ingrid Alexandra. Kongen har bestemt at han ikke får tittelen Hans kongelige høyhet, prinsens fødselsdag blir ikke offisiell flaggdag, og det skal ikke salutteres fra Forsvarets anlegg ved fremtidige fødselsdager.

Dette var ikke uventet, men man regnet kanskje med at tredjemann i arverekken skulle få tittelen ettersom hans søster har det.

Norskklingende navn
Det var ventet at prinsen ville få et norskklingende kongenavn. Mange tippet på Olav Alexander, som ville vært navnet til kronprinsens bestefar. Men Ingrid Alexandra er allerede på sett og vis oppkalt etter bestefar.

Sverre var et navn som ble nevnt hyppig. Prinsen ble også kalt opp etter pappa selv, Haakon Magnus.

Christian og Frederik var oppe til diskusjon, men har vært de danske kongenavnene i over 400 år. I den norske kongerekken var det nok av navn å ta av.

Eirik, eller for den saks skyld Harald, ville ikke vært uaktuelt heller.

Protokoll på slottet
Det har strømmet inn med gratulasjoner til kronprinsparet og den lille prinsen etter at han ble født tidlig lørdag morgen. Søndag kveld ble bildene av prins Sverre lagt ut på Slottets hjemmesider.

Som ved forrige familieforøkelse i kronprinsfamilien er bildene tatt av H.K.H Kronprins Haakon og denne gang også kronprinsesse Mette-Marit.

I dag, mandag, mellom klokken 12 og 15, blir det lagt ut gratulasjonsprotokoll på slottet der alle som ønsker det kan skrive inn sin hilsen til Norges nye prins. I Kristiansand skulle byen feire med kake ettersom kronprinsessen kommer derfra.

Pappapermisjon
Kronprins Haakon har allerede annonsert at han vil ta pappapermisjon ut januar.

Kronprinsen hadde også permisjon forrige gang, men steppet inn da far, kong Harald, ble sykmeldt som følge av sine operasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere