NA24.no

Printer penger

Foto: HO (Scanpix)
Sist oppdatert:
Teknologimastodonten Hewlett-Packard viser pen vekst.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Selskapets toppsjef, Mark Hurd, har slått analytikernes resultatforventninger i hvert eneste kvartal siden han tok over i april 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet leverte etter børs frem resultatet for første kvartal. Selskapet melder at resultatet inkludert engangsposter steg med 26 prosent til 1,55 milliarder dollar, eller 55 cents per aksje. I samme periode i fjor var disse tallene 1,23 milliarder dollar, eller 42 cents per aksje. Omsetningen steg elleve prosent til 25,1 milliarder dollar fra 22,7 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Ekskludert engangsposter hadde datakjempen et resultat på 1,8 milliarder dollar, eller 65 cents per aksje, og det topper tallknusernes konsensus. Men en ulempe for H-P er at marginene grunnet høyere konkuranse faller.

Estimater innhentet fra Thomson First Call viste at analytikerne trodde selskapet ville tjene 62 cents per aksje av en omsetning på 24,3 milliarder dollar.

Selskapets aksjekurs, som handles på de høyeste nivåene på seks år, falt med 13 cents til 43 dollar etter nyheten. Aksjene klatret med 36 cents til 43,13 dollar på NYSE.

Negativt fokus
Det er forøvrig ikke lenge siden at den tidligere toppsjefen Patricia Dunn måtte trekke seg på grunn av en skandale med overvåking av styremedlemmer, ansatte og journalister.

Selskapet er under politietterforskning for mulige ulovligheter i forbindelse med at Dunn satte i gang en omfattende overvåking for å finne kilden til presselekkasjer.

Privatdetektiver
Dunn hyret privatetterforskere for å gjøre jobben. Disse utga seg for å være styremedlemmer, HP-ansatte og journalister for å få utlevert telefonlogger fra teleselskaper. De skal også ha sendt overvåkingsprogramvare, såkalt spyware, via e-post til minst en journalist. Ett styremedlem og en journalist skal ha blitt skygget.

Ifølge medierapporter ble det også vurdert å plassere spioner som rengjøringspersonale eller lignende i avisredaksjoner for å finne ut hvem hos HP som snakket med journalister.

Kilden ble funnet: Styremedlem George Keyworth, som nå har trukket seg.

Men metodene er blitt kraftig kritisert. Et annet styremedlem, ventureinvestoren Tom Peters, trakk seg i protest mot å ha blitt overvåket

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere