Prisbelønt journalist ikke god nok for NRK

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Statskanalen valgte å ansette internt. Det reagerer Davy Wathne på.

Onsdag ble det klart hvem som blir NRKs nye korrespondenter i Washington, London, Brussel og Nairobi.

Gro Holm havner i USA, Espen Aas får London-jobben, Åse Marit Befring blir Brussel-korrespondent og Christine Præsttun og Sverre Tom Radøy skal dele jobben i Afrika.

DN-journalist Gøran Skaalmo var en av dem som ønsket å bli korrespondent i USA.

SKUP-vinner droppet
Han er en av Norges mest merittert journalister, og har hele tre ganger vunnet SKUP-prisen for undersøkende journalistikk

Fra 1997 til 2000 var han reporter for samfunnsredaksjonen i TV 2 og morgenanker for «Økonominyhetene». Han var fra 2001 til 2004 Dagens Næringslivs USA-korrespondent og var stasjonert i New York.

Til tross for den imponerende CV-en, fikk ikke Skaalmo stillingen.

- Det er NRKs privilege å gjøre denne vurdering, sier Gøran Skaalmo til Nettavisen NA24.

NRK forsvarer sin avgjørelse med at de vektla annen relevant erfaring.

- Skaalmo er en utmerket søker, godt kvalifisert. Har var en stund med i løpet. I denne omgangen så valgte vi å vektlegge erfaring fra nyhetsjobbing, radio og TV, sier Knut Erik Holm, nyhetsredaktør i NRK til Nettavisen NA24.

Wathne reagerer
Gro Holm, som fikk jobben, har tidligere bl.a. vært utenriksredaktør, programleder i Redaksjon 21 og korrespondent i Moskva (1994–1998). Hun begynte i NRK i 1982 og har hovedsakelig arbeidet i utenriksredaksjonen.

NRK har ikke ansatt eksterne journalister til korrespondentstillinger siden 1998. Anders Magnus kom tilbake til NRK fra TV 2.

Dette er tydeligvis noe Davy Wathne har bitt seg merke i. Da Journalisten omtalte saken på Twitter, svarte TV 2-profilen med en melding, som ikke kan tolkes annet enn ironisk.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.