NA24.no

Prisbonanza i nabolag i Bærum


POP: På kort tid har de to nabohusene blitt solgt flere millioner over takst.
POP: På kort tid har de to nabohusene blitt solgt flere millioner over takst. Foto: Google
Sist oppdatert:
I denne gaten sitter millionene løst blant huskjøperne.

Nabolaget i Eiksmarka øst i Bærum er populært. For én måned siden ble en tomannsbolig solgt for rett over 9,8 millioner kroner – hele tre millioner over prisantydning.

Les mer: Denne boligen ble solgt for tre millioner over prisantydning

Nå har tomannsboligen på andre siden av hekken blitt solgt for 10,3 millioner kroner. Det er 1,5 millioner kroner over takst. Gaten er rundt 600 meter lang.

– Hvorfor er dette nabolaget så populært?

– Det er et veldig hyggelig boligfelt, med relativt få salg ettersom folk blir boende lenge. Byggene ligger for så vidt litt tett, men det er veldig store grøntarealer rundt og særdeles barnevennlig. I tillegg er det kort vei til T-banen. Det fører til at både bæringer og folk fra Oslo er interessert. En stor kjøpergruppe, sier eiendomsmegler Elise Riise Johnsen i Eie eiendomsmegling til Nettavisen.

Prøvde flere ganger

Johnsen beskriver interessen for boligen som «bra», men at det var langt ifra fullt på visning.

– Av de 18 som var på visning endte 7 opp som budgivere. Én av dem som ga bud hadde også vært med i budrunden på nabohuset som ble solgt tre millioner over prisantydning. De lykkes heller ikke den gang, fortsetter hun.

BETALTE GODT: Kjøper punget ut 1,5 millioner kroner for å sikre seg den høyre delen av den vertikaldelte tomannsboligen i Bærum.


Når hun skal beskrive området trekker hun også frem en trygg skolevei.

– Det kommer også et nytt nærsenter like ved, sier Elise Riise Johnsen i Eie eiendomsmegling.

– Ikke lavt priset

Den vertikaldelte boligen har primærrom på 160 kvadratmeter. Den ble bygget i 1952 og går over tre plan. Den har fire soverom, to store stuer, samt en egen spisestue. I tillegg huser boligen to bad og vaskerom.

DATERT: Kjøkkenet er av enkel standard, og er kanskje ikke siste skrik.


Naboeiendommen som ble solgt for én måned siden, har 115 kvadratmeter i primærrom. Også den er vertikaldelt, men denne eiendommen ble altså solgt for tre millioner over prisantydning.

FLERE BAD: Dette er det ene av to bad i boligen som ble solgt 1,5 millioner kroner over takst.


– Vår prisvurdering av boligen var etter vårt skjønn i tråd med markedet. Prisantydningen var på ingen måte bevisst satt lavt fra vår side, men helt åpenbart hadde markedet en annen oppfatning, sa Gro Kirchoff, områdeleder i DNB Eiendom Asker og Bærum, til Nettavisen i mai.

Håper det roer seg

Boligprisstatistikken til Eiendom Norge for mai viser at nedgangen som preget mye av fjoråret nå er hentet inn og vel så det.

Boligprisene er nå 1,0 prosent høyere enn for ett år siden.

Les mer: Boligprisveksten fortsetter: – Grunn til bekymring

– Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden å være, og prisene steg i alle områder i landet. 12-månedersveksten er nå positiv nasjonalt for første gang siden høsten 2017, og trenden er sterk etter fire måneder på rad med vekst i de sesongkorrigerte prisene, uttalte administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding tirsdag.

STOR PÅGANG: Eiendomsmegler Elise Riise Johnsen i Eie eiendomsmegling merker stor interesse for eneboliger med hage i Bærum.

Norges Eiendomsmeglerforbund håper at sommeren ikke blir like het som våren har vært i Sør-Norge.

– De voldsomme prissvingningene vi har sett de siste årene er uheldig, og øker risikoen for et mer alvorlig tilbakeslag i markedet på lengre sikt, sier forbundets administrerende direktør Carl O. Geving.

– Mange forventer åpenbart at boligprisene skal stige mye framover, og det virker selvforsterkende, legger han til.

SV: – Forsterker forskjellene

Også SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er bekymret over veksten.

– Det gir grunn til bekymring når boligprisene igjen stiger så mye. Boligmarkedet forsterker nå forskjellene. Det viser at regjeringens politikk ikke virker, og det går ut over unge som ikke kommer seg inn på boligmarkedet, skriver hun i en epost til NTB.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere