NA24.no

Prisbyks gir laksejubel

Foto: Henning Bagger (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det er ikke mange skjær i sjøen for laksenæringen på nyåret.

Per Vidar Ottesen i lakseeksportøren Norwell i Florø er strålende fornøyd med omsetningen av laks i det nye året.

NA24 - din næringslivsavis

30 kroner
De to første ukene i 2007 har vært strålende med jevn stigning i prisene.

- Det er ikke mange skjær i sjøen nå, sier salgssjefen fornøyd.

Prisene Florø-selskapet opererer med i neste uke ligger tett oppunder 30 kroner per kilo. For laks på tre til fem kilo er prisen 29-30 kroner, mens den er 25 kroner for laks over fem kilo.

Bedre enn i fjor
- Markedet er rekordbra, og bedre enn samme periode i fjor. Det er betraktelig bedre priser, det er betraktelig større volumer. Samtidig virker markedet balansert, sier Ottesen til NA24.

Vil unngå jojo
I fjor svingte laksprisene som en jojo, og klatret helt opp til nesten 50 kroner kiloen, for så å synke ned til EUs minstepriser på 24 kroner kiloen i løpet av få måneder. Innkjøpssjefen håper aktørene skal unngå de helt store utslagene dette året.

- Jeg har stor tro på året. Vi håper selvfølgelig på jevnt høye priser. Samtidig er det ingen som ønsker at rekordhøye priser som vi så i fjor skal gjenta seg, det er verken sundt for oss eller næringen. Jeg tror aktørene greier å tenke mer langsiktig enn tidligere, sier Ottesen til NA24.

På Oslo Børs er Pan Fish så langt i dag opp 2,85 til 6,13 kroner, Lerøy er opp 0,88 til 115 kroner mens Cermaq er ned 0,27 til 92,75 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere