*Nettavisen* Økonomi.

Priseksplosjon i fjellet: Her er Norges dyreste hytte

Det koker i hyttemarkedet. Her er den råeste fjellhytta.

15.02.19 12:21

Prisene for fritidsboliger på fjellet steg med 4,4 prosent det siste året, ifølge Eiendom Norges fritidsboligstatistikk for fjellhytter.

Det ble solgt 3 prosent flere fjellhytter i 2018, enn i 2017.

Den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster nå 1.875.000 kroner.

- Den sterke prisutviklingen i markedet for fjellhytter forsetter for fjerde år på rad etter de noe svakere årene i 2013 og 2014. Hyttemeglerne har meldt om stor aktivitet gjennom året, og det inntrykket bekreftes av statistikken, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, i en pressemelding.

Rekord

Videre kommer det frem at det er kommunene Ringsaker (Sjøsjøen), Trysil, Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) som topper statistikken over flest omsetninger. Mens de høyeste medianprisene er i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugastøl) og Flå.

- For sesongen 2018/19 er det rekord i antall omsetninger, og vi ser foreløpig ingen tegn til at interessen for å kjøpe fjellhytte vil dempes. Mange husholdninger går med planer om å realisere hyttedrømmen og gjør det, noe både våre tall og tallene for bygging av nye hytter viser, uttaler Dreyer videre i pressemeldingen.

Fjellhytter beliggende ved langrennsdestinasjoner steg med 3,9 prosent det siste år, mens fjellhytter beliggende ved alpinanlegg steg med 5,5 prosent.

Nå er Norges råeste hytte til salgs på fjellet.

Vil ha 39 mill.

I skiparadiset Geilo, ligger landets dyreste fjelleiendommen, Skarvegløtt, ute for salg. Fjellhytta er på 700 kvadratmeter, har seks soverom, fem bad, basseng, vinkjeller, badstue, og dobbelgarasje.

Tomten er på over 1,6 mål stor, og prisforlangende er 39 millioner kroner.

«Nåværende eier brukte to år og 40.000 arbeidstimer på å bygge Skarvegløtt. Boligen er et resultat av nøye planlegning over flere år, og med et utsøkt detaljfokus som er ulikt noe annet i Norge. Boligen er oppført i en tradisjonell stil med et høyt fokus på detaljer, utsøkt materialvalg og en eksklusive løsninger. Mye er håndlaget på stedet med ekspertise fra erfarne stenmestere og treskjærere fra Norge», heter det i boligannonsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

-FLOTT UTSIKT:  Skarvegløtt-hytta ligger på en høyde med vestvendt utsikt mot alpinlegget på Geilo og Hallingskarvet. Foto: Krogsveen

Byggekostnadene er estimert til å være nærmere 90 millioner kroner. Eiendommen er tegnet av den kjente arkitekten Finn Sandmæl.

–Kjøper får den desidert råeste og mest gjennomførte hytten på markedet. Her er det kun brukt de beste materialene og alt er håndlaget på stedet. Hytten er bygget nedenfra og opp – og inni en idrettshall som ble fløyet inn med helikopter, reklamerer eiendomsmegler Kristian Karlsrud hos Krogsveen.

Se hele drømmehytta i videoen øverst i saken.


– Storslått utsikt

Hytteperlen ligger på en høyde med vestvendt utsikt mot alpinlegget på Geilo og Hallingskarvet. Utsikten skal det heller ikke være noe å si på, den beskrives som «fantastiske siktlinjer mot majestetisk landskap omringet av natur i verdensklasse».

–Fantastiske omgivelser på «toppen» med naturreservat bak og storslått utsikt over Geilo, alpinanlegget, Hallingskarvet, beskriver Karlsrud utsikten.

Eier sliter med sykdom som hindrer bruk av hytta, men har før det investert stort i den praktfulle eiendommen på Geilo.

Pusset opp for 40 mill.

DN har tidligere skrevet at da komplekset var ferdigbygd i 2005, hadde investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, Steinar Mikkelsen, brukt over 40 millioner kroner på ferdigstillelsen. Mikkelsen er far til rallykjører Andreas Mikkelsen og tidligere importør av pappvin, men risikerer tap på det han har lagt ned.

Hytta er forsøkt solgt i mange år.

Den opprinnelige prisantydning skal ha vært 60 millioner kroner.

– Vi har vært nære salg ved flere anledninger, men foreløpig på for lave nivåer. Det blir feil å legge denne i 20-30 millioner kategorien. Dette er en av landets råeste og mest gjennomførte hytter. Prisen er deretter, avslutter eiendomsmegleren.

Se hele drømmehytta i videoen øverst i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag