Prisen på Pepsi Max har skutt i været

PRISHOPP: Nå må nordmenn betale mer for en flaske Pepsi Max.

PRISHOPP: Nå må nordmenn betale mer for en flaske Pepsi Max. Foto: Tommy H. S. Brakstad

– Hjerterå pris for den beste drikken – servert i en plastpose av en flaske.

19.01.15 08:52

Nordmenn har vært rasende på de nye Pepsi-flaskene. Nå er det en ny utvikling i saken.

Prisen på en firepakning Pepsi Max har skutt i været. Nå koster det 94,5 kroner pluss pant for en firepakning med Pepsi Max på Rema 1000.

Grunnen til prisstigning er de nye flaskene og konkurransen i markedet. Så ikke nok med at folk hater de nye flaskene – de er mye dyrere også, og folk er rasende.

– Hjerterå pris for den beste drikken – servert i en plastpose av en flaske.

– Kjøpte Pepsi Max på Rema 1000 Sørumsand i dag. Kan det være riktig at det nå koster 94,50 pluss pant for en firepakning. Hva har skjedd?

Det er mange kritiske kunder på Facebook-siden til Pepsi Norge, både til de nye flaskene og prisøkningen.

Vil ikke snakke om pris

Rema 1000 ønsker ikke å svare på spørsmål om prisøkningen.

– Av konkurransemessige hensyn har vi ikke mulighet til å oppgi prishistorikk på våre produkter, skriver kommunikatør Amalie Knudsen til Nettavisen.

Hos dagligvarekjeden Kiwi er det langt større åpenhet. I slutten av november økte prisen på en firepakning fra 53,90 til 79,90.

– Dette var en kunstig lav pris på grunn av konkurranse i markedet. Salget økte noe, men firepakningen selger stort sett jevnt, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til Nettavisen.

Arvin forklarer at det også innført en egen avgift på de nye mykplasflaskene til Pepsi Max.

Også prisen for en flaske halvannen liter Pepsi Max har økt. På et halvt år har den økt med nesten 8 kroner til 27,40.

– Salget har ligget stabilt. Vi opplevde en økning da vi solgte flaskene til 19,90. Nå har det lagt seg på et mer normalt nivå igjen, fortsetter Arvin.

Vil ha bedre betalt enn Kiwi

På Rimi har prisene fra sommeren variert fra 24,90 til 26,90, som er dagens pris, på Pepsi Max 1,5 liter. På firepakningen har prisen variert fra 71,90 til 79,90 som er dagens pris.

– I perioder kan det selges billigere når varen er på tilbud, sier Lise Mette Kjellberg i Ica Norge til Nettavisen.

På Ica Supermarked var prisen 25,90 til og med 18. november, da økte prisen til 26,90 som den også koster i dag. Firepakning på Ica har kostet 82,90 siden sommeren.

Vil ikke endre uvane

Roy Kvatningen drikker tre liter med Pepsi Max hver dag. Sportsredaktøren i Nettavisen lar seg ikke skremme av prishoppet.

GLAD I PEPSI MAX: Sportsredaktør Roy Kvatningen. Foto: nettavisen

- Det går dessverre ned altfor mye Pepsi Max. Nok til at jeg måtte eksperimentere med å gå en måned helt uten Pepsi Max for å sjekke om jeg var avhengig, noe jeg heldigvis ikke er, sier han og ler.

– Vil prisstigningen endre vanene dine?

– Prisøkningen er jo merkbar, spesielt når den kobles sammen med at flasken har fått nytt design. Emballasje påvirker smaken, og akkurat det er nok minst like irriterende som prisøkningen. Jeg er fortsatt usikker på om smaken er blitt marginalt dårligere eller bare marginalt annerledes. Samtidig er det også fortsatt sånn at Pepsi Max smaker bedre enn alternativene, så jeg kan ikke se for meg at jeg kommer til å endre uvanene mine på denne fronten, fortsetter Kvatningen.

Hva synes du om prisøkningen – og den nye flasken? Si din mening i kommentarfeltet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.