NA24.no

Priser Fred. Olsen

Sist oppdatert:
Bonheur og Ganger Rolf er nå klare med prisingen av Fred. Olsen Production.

Bonheur og Ganger Rolf er nå klare med prisingen av den flytende produksjonsvirksomheten Fred. Olsen Production.

Det går frem av felles meldinger fra Bonheur og Ganger Rolf, som er Fred. Olsens børsnoterte holdingselskaper. Det var 19. januar at Fred. Olsen-gruppen meldt at de ønsker å skille ut og børsnotere produksjonsvirksomheten.

NA24 - din næringslivsavis

Den flytende produksjonsvirksomheten vil bli organisert under og eiet direkte av Fred Olsen Production ASA.

I forbindelse med omorganiseringen av virksomheten har selskapet utarbeidet en åpningsbalanse for Fred Olsen Production ASA, og indikert en prising av selskapet i forbindelse med den planlagte emisjonen.

Fred Olsen Production planlegger å gjøre en rettet emisjon i selskapet opptil 200 millioner dollar basert på en pre-money-verdi av selskapet i intervallet 250 - 290 millioner dollar, opplyser Bonheur.

Emisjonen vil rettes mot norske og internasjonale investorer. Fred Olsen Production ASA forventes børsnotert i løpet av første halvår 2007. Selskapet har engasjert ABG Sundal Collier som finansiell rådgiver og tilrettelegger. Bonheur og Ganger Olf til sammen fortsatt være største aksjonær i selskapet etter noteringen.

Fred. Olsen Production AS eier og opererer fem FPSO/FSO enheter. Flåten vil bli utvidet med ytterligere en enhet i 2007 gjennom ombygging av suezmax-skipet Knock Allan til et FPSO-skip for kontrakt på 10 år med opsjon for inntil ytterligere 10 år med Canadian Natrual Resources for operasjon i Gabon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere