*Nettavisen* Økonomi.

Priser Skandiabanken til opp mot 5,4 mrd. før børsnotering

Skandiabanken sikter seg inn mot en notering på Oslo Børs i starten av november og vil gjennomføre et aksjesalg før noteringen. Foto: Skandiabanken

Nedsalg og trykking av nye aksjer før børsnotering.

Skandiabanken sikter seg inn mot en notering på Oslo Børs i starten av november og vil gjennomføre et aksjesalg før noteringen.

Prisene på aksjene i tilbudet er satt til et intervall på mellom 43 og 54 kroner, noe som gir en markedsverdi på Skandiabanken på 4,3 og 5,4 milliarder kroner, opplyser banken i en melding.

Eneaksjonær, Livförsäkringsbolaget Skandia, vil redusere sin eierandel gjennom salg av mellom 60 og 75 millioner aksjer, noe som tilsvarer 60-75 prosent av aksjene i Skandiabanken før tilbudet.

I tillegg vil det hentes inn rundt 300 millioner kroner i en emisjon av inntil 6,98 millioner nye aksjer. Disse pengene skal gi kapital for å finansiere fremtidig utlånsvekst.

Tilrettelegger har i tillegg en overtildelingsopsjon på inntil 15 prosent av antallet tilbudsaksjer.

Etter nedsalget vil Skandia sitte med en eierandel på mellom 12,1 og 28,3 prosent. I tillegg har Skandia inngått en lock-up avtale for resten av aksjene med en varighet på 180 dager fra første noteringsdag.

I transaksjonen er meglerhusene Carnegie og SEB tilretteleggere, sammen med DNB Markets.

Bokbyggingen i tilbudet vil begynne 19. oktober og vare til 29. oktober.

Handel i aksjene i Skandiabanken på Oslo Børs er forventet å starte på eller rundt den 2. november 2015 under ticker «SKBN».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.