*Nettavisen* Økonomi.

Priskrig på bøker

Foto: EPA/ANDY RAIN

Dette er tiden for å gjøre bokkuppet.

16.10.09 18:37

Takket være et internettilbud fra den amerikanske dagligvarekjempen Wal-Mart er det nå mulig å få tak i svært billige bøker på nettet.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Kjeden kom ut med et tilbud denne torsdagen der flunkende nye innbundne bøker som for eksempel den populære juskrimforfatteren John Grishams ”Ford County” inngikk. Associated Press melder at prisene lå på kun 10 dollar (56 kroner) boken, 60 prosent lavere enn veiledende pris, og inkluderte gratis innenlandsfrakt i USA.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile: Wal-Mart.com)

Priskrig
Den største internettbokhandelen i verden, Amazon.com, svarte med å sette samme pris på bøkene, og priskrigen var i gang. Wal-Mart satte ned bøkene med ytterligere én dollar natt til fredag, norsk tid, og denne morgenen i USA fulgte Amazon etter med priser på 9 dollar.

Da bøkene selges på nettet betyr det at også nordmenn vil kunne få ha glede av priskrigen, og lite tyder på at dette er et enkelttilfelle. Wal-Mart har nemlig startet to nye programmer, det ene er relatert til denne hendelsen, og innebærer at de ti mest forhåndsbestilte bøkene selges for kun 10 dollar. Det andre kalles ”Amerikas leseliste”, og innebærer at mer enn 200 av de nåværende bestselgerne vil tilbys med priskutt på 50 prosent eller mer.

En ekstra bonus for folk som kommer fra Norge er den svært svake dollarkursen, som gjør det mye billigere å kjøpe de fleste varer på nettet. Kun 5,64 kroner koster en amerikansk dollar, fredag kveld.

Dårlig nytt for de små
Mens forbrukerne nyter godt av priskrigen, er den svært dårlig nytt for små bokhandler, som ikke har stordriftsfordelene til å konkurrere med denne typen priskutt over en lengre periode.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag