NA24.no

Prislapp nytt universitet: 8 milliarder

60.000 M2: Modellbilde av det nye miljø- og biovitenskapelige universitetet på Ås, som har en total kostnadsramme på åtte milliarder kroner. (Ill.: PG Campus Ås)
60.000 M2: Modellbilde av det nye miljø- og biovitenskapelige universitetet på Ås, som har en total kostnadsramme på åtte milliarder kroner. (Ill.: PG Campus Ås)
Statsbygg ber om byggehjelp til 60.000 kvadratmeter nybygg på Ås.

Fra høsten 2019 flytter veterinærutdanningen og Veterinærinstituttet til Ås, slik at hele universitetet blir samlokalisert. Prosjektet har pågått i flere år allerede, med blant annet etablering av nye veier og bygging av nytt Senter for husdyrforsøk, skriver Estatenyheter.no.

Les også: Flere byggetillatelser til næringsbygg

I disse dager rives mer enn 30 bygg for å gi plass til nybygget.

Statsbygg har nå sendt ut tilbudsforespørsel for råbygget til det 60.000 kvadratmeter store veterinærbygget på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, Campus Ås.

Les også: Pandox skal børsnoteres

Les også: Salto er i sluttforhandlinger

Råbyggentreprisen er delt i to, og blir til sammen blant de største med hensyn til bruk av plasstøpt betong. Totalt skal det benyttes vel 115.000 tonn betong, fordelt på 121.200 kvadratmeter dekker. I tillegg skal det settes ned vel 1200 pæler.

Råbygget er delt i to separate entrepriser: K210-1 Råbygg del 1 og K210-2 Råbygg del 2. Samlet omfatter disse oppføring av råbygget for hele bygningskomplekset, med alle primære bærende stål- og betongkonstruksjoner inklusive fundamentering.

Til sammen har byggene en grunnflate på ca 27.700 kvadratmeter. Byggene går fra U3 til plan 4, og ligger i skrånende terreng slik at plan U2 og plan 1 har utgang til terreng. Store deler av U2 ligger med fasader mot terreng.

Les også: Sektor Gruppen selges til Citycon

Les også: KLP Eiendom kjøper i Akersgata

U3 ligger i sin helhet under terreng og består i hovedsak av kulverter under en begrenset del av bygget.

Frist for å levere tilbud er 4. august, og oppstart er beregnet ved årsskiftet 2015/16.

Kostnadsrammen for hele Campus Ås-utbyggingen er på ca. 8 milliarder kroner.

Les også: - Utrolig hva man får for en halv milliard

Les også: - Lave renter i to til tre år fremover

Les flere saker hos: Estate Nyheter

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere