NA24.no

Prisoppgang for industrien

(Scanpix)
Produsentprisene for industrien økte i januar.

Produsentprisene for industrien økte med 1,1 prosent fra desember 2008 til januar 2009. Innen petroleums- og kullvareindustri steg prisene med 6,4 prosent, mens prisene sank for kjemiske råvarer og innen metallindustrien, melder Statistisk Sentralbyrå.

NA24 – din næringslivsavis

For flere deler av industrien var det prisoppgang fra desember til januar, og for en stor del var det sterkere prisoppgang denne perioden enn fra november til desember.

Prisene på papir og papirvarer og innen maskinindustrien gikk opp med henholdsvis 2,4 prosent og 3 prosent, og prisene på data og elektrisk utstyr steg 1,7 prosent. Trelast- og trevareindustri, gummivare- og plastindustrien, samt metallvareindustri hadde derimot noe nedgang i prisene fra desember til januar, melder SSB.

For fjerde måned på rad faller prisene innen metallindustrien. Prisene på ikke-jernholdige metaller sank 2,3 prosent, men også for øvrig metallindustri forsatte prisnedgangen fra forrige periode.

Fra desember til januar sank prisene på kjemiske råvarer med 6,4 prosent, en mye kraftigere nedgang enn det var fra november til desember.

En del av prisendringene fra desember til januar har sammenheng med årlige pris- og valutajusteringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere