*Nettavisen* Økonomi.

Prisraset er i gang

Foto: Crestock

Norwegians inntreden på ruter til Bangkok og New York gir tidenes prisras.

06.05.13 09:18

Norwegians kommende entré på det interkontinentale lavprismarkedet har allerede hatt en god effekt på prisene på flybilletter til Bangkok og New York. De har falt med cen fjerdedel. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

- Bjørn Kjos presenterte visjonen "All skal ha råd til å fly" da han i sin tid grunnla Norwegian. Nå er tiden moden for å oppdatere mottoet til "Alle skal ha råd til å fly - til hele verden", sier administrerende direktør i reisesøkemotoren Travelmarket.no Ole Stouby i en pressemelding.

Prisras på 24 prosent
Med lanseringen av interkontinentale ruter til New York, Bangkok og senere i år til Fort Lauderdale i Florida har Norwegian for alvor gått inn på det interkontinentale rutemarkedet.

- Man kan allerede se at det har hatt en merkbar innvirkning på billettprisene. Nettopp til New York og Bangkok har prisene i Norwegians interkontinentale premiereuke falt med opptil 24 prosent i forhold til samme uke i fjor. Norwegians aksjekurs har på sin side gått den andre vegen. En økning på 180 prosent i forhold til samme tidspunkt i 2012 vitner om at markedet tar svært godt i mot Norwegians inntreden på den interkontinentale arena, sier Stouby.

Starter 1. juni
Norwegian innleder sin interkontinentale satsing lørdag 1. juni. Da flyr selskapet for første gang fra Gardermoen til New York-JFK, og deres første fly til Bangkok letter dagen etter. Uke 22 er dermed den første reiseuken med interkontinentale Norwegian-fly fra Oslo.

Reisesøkemotoren Travelmarket.no har i Norsk Flyprisindeks sjekket prisnivået for nettopp den uken (27. mail - 2. juni 2013), og sammenlignet med samme uke i fjor.

Tur-retur Oslo-Bangkok 4.121 kroner
Billigste alternativ fra Gardermoen til Bangkok er Finnair med en tur-retur til 4.121 kroner, men Norwegian følger hakk i hæl. Til New York derimot er Norwegian i uke 22 billigst fra Gardermoen, Flesland og Værnes. Billettprisene som er publisert i Norsk Flyprisindeks viser et fall på opptil 24 prosent.

- Først revolusjonerte Norwegian billettprisene på innenriksmarkedet og senere på flyreiser Norge - Europa. Hvis prisnivået holder på lang sikt vil det tydeligvis også bli billigere å reise fra Norge til oversjøiske destinasjoner, i takt med at Norwegian utvider rutenettet sitt, sier Stouby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag