Gå til sidens hovedinnhold

Prisrekord: 82.000 kroner kvadratmeteren

Prisrekord på Nesodden:

– Med riktig produkt og høy kvalitet, er det i aller høyeste grad mulig å selge boliger, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom.

(Estate nyheter): Solon Eiendom lanserte Utsikten i forrige uke, et boligprosjekt bestående av 24 high-end leiligheter, nær Sunnaas sykehus på vestsiden av Nesodden. Der leilighetene er fordelt på tre enkeltstående hus med flate tak og private takterrasser.

Se video av prosjektet over.

– 13 av 24 leiligheter gikk på salgsstart, med en snittpris på 82.000 kroner per kvadratmeter, som antakelig er rekord her ute, men kvalitetene er deretter, sier Tom André Svenning-Gultvedt, utviklingsdirektør i Solon Eiendom, til Estate nyheter.

Svenning-Gultvedt påpeker at boligene er relativt kostbare, men at dette er et boligprosjekt folk virkelig har lyst til å bo i.

Utviklingsdirektøren forklarer at boligprosjektet henvender seg mot 50 pluss-generasjonen, som ofte har god økonomi, og ikke er like avhengig av boligmarkedet.

– Vi opplever at det trange boligmarkedet er et Oslo-fenomen, særlig i utviklingsområder der det popper opp veldig mange boliger. Vi har ikke hatt noe merkbar reduksjon utenfor Oslo, sier Svenning-Gultvedt.

Luksusleiligheter

Prosjektet på Nesodden har seks store toppleiligheter til mellom 10.000.000 og 11.000.000 kroner, og fire av disse er allerede solgt, hvorav begge de dyreste til 11.000.000 kroner.

Prosjektet har forholdsvis høy snittstørrelse på boligene, på cirka 100 kvadratmeter, men god boligmiks, og180 graders utsikt fra alle leilighetene – til og med de i underetasjen. Det er 23 kvadratmeter store balkonger, store vinduer fra gulv til tak og fin arkitektur.

– Det er solgt alle boligtyper. Nå har vi stukket hodet litt frem og satset på et design, slik at 20 av de 24 leilighetene er så å si helt like. Vi har veldig tro på at vi har valgt riktig design og størrelse til denne kjøpegruppen. Det betyr at de ni som er igjen er av like høy kvalitet som de solgte, forklarer han.

Av den grunn føler Svenning-Gultvedt seg trygg på at det resterende salget vil gå like bra.

– Vi kommer nok til å selge 3-4 til før sommeren, og vi planlegger byggestart i mars, avslutter han.

Les flere saker fra Estate nyheter her.


Kommentarer til denne saken