NA24.no

Privat firma lufter eldre for 400 kroner timen


MANGE OPPDRAG: Firma forteller om mange oppdrag for pårørende som ikke er i stand til å gi sine eldre den sosiale kontakten de trenger.
MANGE OPPDRAG: Firma forteller om mange oppdrag for pårørende som ikke er i stand til å gi sine eldre den sosiale kontakten de trenger. Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
– Det bør ikke være en stor utfordring for et sykehjem å legge til rette for at pasientene kommer seg ut, sier kommunalråden.

TRONDHEIM (NTB): Turgåing og sosialt samvær for sykehjemspasienter er blitt butikk for flere private firmaer i Trondheim.

Pårørende til eldre på sykehjem i Trondheim betaler private firma for å gå tur eller gi sosial omsorg til sine eldre. For om lag 400 kroner timen får man en profesjonell omsorgsperson til å være sammen med sykehjemspasienten, skriver Adresseavisen.

Grethe Enlid i Trondheim private omsorgstjeneste forteller at hennes firma har mange slike oppdrag for pårørende som ikke er i stand til å gi sine eldre den sosiale kontakten de trenger.

Enlid er også bystyrerepresentant for Fremskrittspartiet og mener det er trist at pårørende skal måtte leie inn private for at familiemedlemmet på sykehjem skal få frisk luft.

– Dette bør kommunen greie å dekke inn selv. Det er tragisk at folk må betale for noe så grunnleggende som frisk luft, sier hun.

Kommunalråd Geir Waage (Ap) sier til Adresseavisen at hvert enkelt sykehjem må ta ansvar for at beboerne kommer seg ut i frisk luft.

– Det bør ikke være en stor utfordring for et sykehjem å legge til rette for at pasientene kommer seg ut, sier Waage. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere