Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Produksjonen faller

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dystre tall fra industrien i USA.

Den amerikanske industriproduksjonen falt med 2 prosent i desember. Det viser tall fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig falt industriens utnyttelse av kapasiteten til 73,6 prosent. Det er en nedgang på 1,6 prosentpoeng fra 75,2 prosent i november.

Større fall enn ventet
Industriens kapasitetsutnyttelsen for november ble dessuten revidert fra 75,4 prosent.

Det samme gjorde industriproduksjon som viset et fall på 1,3 prosent i november mot 0,6 prosent som var det første anslaget fra FED.

Økonomene hadde forventet at industriproduksjonen ville falle med 1,2 prosent og at kapasitetsutnyttelsen ville ligge på 74,5 prosent. Det viser estimater fra Dow Jones Newswire.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bilproduksjonen stuper
På ett år har industriproduksjonen i USA blitt svekket med 7,8 prosent. Størst har nedgangen vært innen for produksjon av biler og bildeler. Det siste året har produksjonen av disse varene falt med 26,7 prosent, og bare i desember falt bil- og bildelproduksjonen i USA med 7,2 prosent sammenlignet med november.

De tre store bilprodusenten i USA har havnet i et vanskelig situasjon og konkursfaren er overhengende. Det har medført at de har fått redningspakker fra myndighetene og at produksjonen legges om. Tallene er også et et tegn på at amerikanerne har kuttet skarpt tilbake på kjøpene av dyre varer. Spareraten øker i forbindelse med at jobbsituasjonen blir mer usikre.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!