NA24.no

 
 

Produksjonen på Gullfaks økes

Bergen (NTB): Statoil og partnerne på Gullfaks-feltet i Nordsjøen øker produksjonen med 22 millioner fat oljeekvivalenter.

Produksjonsøkningen skjer etter at Statoil og partnerne OMV og Petoro har startet verdens første såkalte våtgasskompresjon på havbunnen.

Ifølge Statoil er teknologien unik. I tillegg til å øke produksjonen, blir platåproduksjonen forlenget med om lag to år fra Gullfaks Sør Brent-reservoaret.

Statoil startet i midten av september opp havbunnsgasskompresjon på Åsgard-feltet. Åsgård og Gullfaks er de to første av sine slag, og representerer to ulike teknologier for å opprettholde produksjonen når trykket i reservoaret synker etter en viss tid.

Statoil har for øvrig søkt Miljødirektoratet om tillatelse til boring av til sammen åtte produksjonsbrønner og tolv injeksjonsbrønner, samt en pilotbrønn som første trinn av utbyggingen av det enorme Johan Sverdrup-feltet, skriver Offshore.no. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere