Professor mener Telenor-sjefen må trekke seg

Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor må trekke seg eller få beskjed om å gå av på grunn av Vimpelcom-saken. Her er Baksaas på vei til møte med næringsminister Monica Mæland onsdag 19.11.14.

Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor må trekke seg eller få beskjed om å gå av på grunn av Vimpelcom-saken. Her er Baksaas på vei til møte med næringsminister Monica Mæland onsdag 19.11.14. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas må gå av.

21.01.15 07:32

Hun mener Baksaas enten har forsømt jobben sin eller bevisst lukket øynene for korrupsjonsfaren i VimpelCom-saken.

Sjåfjell er jussprofessor og ekspert på selskapsrett ved Universitetet i Oslo og har fulgt Vimpelcom-saken tett.

Til Klassekampen sier hun at høringen på Stortinget avslørte at Baksaas har sviktet i begge sine roller, både som styremedlem i VimpelCom og som konsernsjef i Telenor.

- Baksaas burde gå av, enten frivillig eller ved at styret i Telenor bestemmer at han må gå, mener hun.

Hun mener Stortingshøringen har vist at Baksaas har forsømt jobben sin, og peker blant annet på at han i høringen var helt åpen på at styret i VimpelCom ikke har fulgt opp gjennomføringen av Usbekistan-satsingen.

– Enten har Baksaas vært grovt uaktsom i sin rolle som styremedlem i VimpelCom, eller så har han bevisst latt være å følge opp, sier Sjåfjell, som også er kritisk til Telenor-styrets håndtering av korrupsjonsmistankene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag