NA24.no

Professor mener Telenor-sjefen må trekke seg

Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor må trekke seg eller få beskjed om å gå av på grunn av Vimpelcom-saken. Her er Baksaas på vei til møte med næringsminister Monica Mæland onsdag 19.11.14.
Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor må trekke seg eller få beskjed om å gå av på grunn av Vimpelcom-saken. Her er Baksaas på vei til møte med næringsminister Monica Mæland onsdag 19.11.14. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas må gå av.

Hun mener Baksaas enten har forsømt jobben sin eller bevisst lukket øynene for korrupsjonsfaren i VimpelCom-saken.

Sjåfjell er jussprofessor og ekspert på selskapsrett ved Universitetet i Oslo og har fulgt Vimpelcom-saken tett.

Til Klassekampen sier hun at høringen på Stortinget avslørte at Baksaas har sviktet i begge sine roller, både som styremedlem i VimpelCom og som konsernsjef i Telenor.

- Baksaas burde gå av, enten frivillig eller ved at styret i Telenor bestemmer at han må gå, mener hun.

Hun mener Stortingshøringen har vist at Baksaas har forsømt jobben sin, og peker blant annet på at han i høringen var helt åpen på at styret i VimpelCom ikke har fulgt opp gjennomføringen av Usbekistan-satsingen.

– Enten har Baksaas vært grovt uaktsom i sin rolle som styremedlem i VimpelCom, eller så har han bevisst latt være å følge opp, sier Sjåfjell, som også er kritisk til Telenor-styrets håndtering av korrupsjonsmistankene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere