NA24.no

Professor: Norwegian kan ende som Kodak og Nokia

NHH-professor: Dersom Norwegian ikke kutter kostnader kan selskapet lide samme skjebne som Nokia og Kodak.
NHH-professor: Dersom Norwegian ikke kutter kostnader kan selskapet lide samme skjebne som Nokia og Kodak. (NHH)
Sist oppdatert:
Norwegian er nødt til å drive kontinuerlig kostnadsreduksjon for å holde selskapet i luften, sier professor Siri Pettersen Strandenes ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

- Bjørn Kjos kan ikke sove i timen, ellers havner selskapet raskt i trøbbel. Den som trenger et bilde av hvordan det kan arte seg, kan kikke på hva som skjedde med store og sentrale internasjonale selskaper som Nokia og Kodak, sier Strandenes til Aftenposten.

Hun viser til at finske Nokia var ledende innen mobiltelefoni helt fram til Apple kom med smarttelefonen iPhone.

- Nå er finnene nesten borte. Kodak ville ikke ta i bruk den digitale teknologien tidlig nok, derfor forsvant deres markedsposisjon. Det samme kan fort skje med Norwegian hvis de ikke sørger for å utvikle seg både teknologisk og økonomisk, sier Strandenes.

Utgangspunktet for den fastlåste konflikten med pilotene er nettopp selskapets ønske om å kutte i kostnadene. Strandenes peker på at Norwegian befinner seg i en tøff internasjonal konkurransesituasjon der kostnadskutt er noe konkurrentene gjennomfører kontinuerlig.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere