NA24.no

Steinar Holden
Steinar Holden (Mediehuset Nettavisen)

Professor ønsker forsikring mot boligprisfall

Forsikring mot boligprisfall kan være et godt alternativ til økte krav til egenkapital for boligkjøpere, mener økonomiprofessor Steinar Holden.

Holden foreslår at Finanstilsynet kan kreve at alle boligkjøpere må kunne takle et boligprisfall på 20 prosent uten å få negativ formue, skriver Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

- Boligkjøpere med mindre enn 20 prosent egenkapital må i så fall kjøpe forsikring mot boligprisfall for å oppfylle kravet, sier Holden.

I et innlegg i avisen torsdag hevder han at en slik regulering både vil innebære en større robusthet mot boligprisfall og gi personer med lite eller ingen egenkapital mulighet til å kjøpe en bolig likevel.

Regjeringen har varslet at den kommer med en boligpakke i juni. Da blir det klart om regjeringen følger Finanstilsynets forslag om enda strengere regningslinjer for utlån til boligkjøpere.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere