NA24.no

Professorer innsidesiktet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
To amerikanske finansprofessorer er mistenkt for å ha tjent stort på innsidehandel.

De to professorene, John F. Marshall, og Alan L. Tucker, er siktet for å ha tjent over en million dollar ved å handle basert på innsideinformasjon, melder New York Times.

Både Marshall (56) og Tucker (47) har kombinert med professorstillingene sine, ved henholdsvis St. John’s University og Pace University, med konsulent- og styrearbeid.

Og det var gjennom et styreverv i opsjonsbørsen International Securities Exchange (ISE) at Marshall mot slutten av 2006 ble kjent med at tyske Eurex var interessert i å kjøpe selskapet, ifølge New York Times.

Marshall skal gjennom flere telefonsamtaler ha tipset Tucker, som kjøpte opsjoner og aksjer i ISE. Da Eurex kjøpte ISE i 2007, ga dette en gevinst på 1,1 million dollar, ifølge amerikanske myndigheter. Også Marshalls svoger skal ha kjøpt aksjer.

Marshall er en profilert finansekspert, og har blant annet skrevet boken «Financial Engineering: A Complete Guide to Financial Innovation.»

Men det ser altså ut som Marshall selv ble litt vel innovativ.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere