NA24.no

- 30.000 er det nye målet

Sist oppdatert:
Morgenbladet har nådd målet om 20.000 i opplag.

- Jeg har latt meg lure til å heve målet til 30.000. Men det er over fem år, sier redaktør Alf Van der Hagen til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Han kunne nok en gang konstatere at Morgenbladet var den prosentmessige vinneren da fjorårets opplagstall for avis ble lagt frem torsdag. Morgenbladet økte med 3015 eksemplarer i 2007 og fikk med det en opplagsvekst på 19,2 prosent.

- Realistisk med ytterligere fremgang
Van der Hagen sier tiden jobber for Morgenbladet.

- Det har vært en eksplosjon i antallet med høyere utdannelse de siste årene og 80 prosent av våre lesere er under 40 år. Jeg mener vi har et veldig godt fundament å bygge på og at det er realistisk å tro på en oppgang. Vi er oppe i 20.000 eksemplarer i uka nå og jeg mener det er realistisk å tro på en oppgang til 30.000. Fortsetter vi med takten som vi har nå så skal vi klare det, sier Van der Hagen.

Vil ha mer annonser
Morgenbladet økte inntektene med nesten 40 prosent i fjor. Bare rundt 10 prosent av inntektene kom fra annonser.

- Vi er en avis som er avhengige av leserne. Det er ikke så dumt i forhold til produktet, men det er klart at vi kunne ønsket oss mer i annonseinntekter. Opp mot 20 prosent burde være mulig. Jeg håper det blir lettere å bli mer synlige for annonsørene når vi nå runder 20.000 i opplag. Det burde gjøre at vi kommer tydeligere frem på radaren, sier Van der Hagen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere