*Nettavisen* Økonomi.

- Anne-Kat. kan bli tatt av skjermen

Foto: TVNorge

Katastrofale seertall for humordronningen.

20.02.13 20:55

Tirsdag var Hærland tilbake på skjermen. Programmet som hadde premiere forrige tirsdag fikk en ny TV-nedtur. Programmet hadde kun 132.000 seere.

Til sammenligning hadde premieren 193.000 seere.

- En tredjedel av seerne er borte. Forsvinner en til, så blir nok programmet tatt av plakaten. TVNorge kan ikke ha programmer med under 100.000 seere, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat til Nettavisen NA24.

Nede i 100.000

På det meste hadde «Anne-Kat.» 162.000 seere, minst var de ned i under 100.000 seere. Programmet startet på rundt 100.000 seere. De ferske tallene viser også at nesten halvparten av seerne er over 50 år.

- I snitt har de to programmene hatt 35 prosent av seerne over 60 år. Dette er de målgruppene TVNorge ikke er ute etter, foreløpig i hvert fall, sier Wiberg.

Ifølge TV-eksperten har TVNorge ventet rundt 300.000 seere på programmet.

Les mer: Skuffet over Anne-Kat.

- Dette er ingen god utviklingen. Det er langt under forventning. Det er under 50 prosent av det man har forventet, fortsetter Wiberg.

Alt annet er bedre

Wiberg mener TVNorge har kommet skjevt ut denne våren. «71° nord – Norges tøffeste kjendis» hadde en svak premiere på mandag sammenlignet med forrige sesong.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Thomas Norman i mediebyrået MEC tyr til langt tyngre skyts mot kanalen.

- TVNorge er på kanten av en krise. Dette må være elendig. TVNorge kan nesten sette på hva som helst og få bedre seertall enn dette, sier han til Nettavisen NA24.

TVNorge har tidligere sendt den prisbelønt TV-serien «CSI» på samme tidspunkt som «Anne-Kat.». Denne serien har hatt langt flere seere.

Følg Nettavisen NA24 på Facebook

Det ukeaktuelle showet sendes fra Riksscenen i Oslo. Med på laget som reportere har hun blant annet med humoristen Espen Beranek Holm, tidligere Rød Ungdom-leder Mímir Kristjansson og Yousef Hadaoui, tidligere stuntreporter i Harald Eia og Bård Tufte Johansens, «Storbynatt».

Ventet nedgang

TVNorge er ikke overrasket over de dårlige tallene.

- Etter kalddusjen forrige uke regnet vi med at tallene skulle gå litt ned. Så dette var som forventet. Også fordi det er vinterferie. Men reaksjonene denne gangen er langt mer positive, og det lover godt for fortsettelsen, sier TVNorge-sjef Harald Strømme

- Vi har fremdeles klokkertro på Anne-Kat. Men er klar over at vi har en jobb å gjøre for å komme dit vi vil og skal være. Vi er stolte av å tilby noe nytt i det norske tv-markedet; Et dagsaktuelt, skarpt og satirisktalkshow. Anne-Kat. viser seg også å være en veldig god intervjuer, og det er en rolle vi aldri har sett henne i. Siden dette programmet skiller seg ganske kraftig fra alt annet TVNorge sender, vil det ta tid å innarbeide dette konseptet. Men den tiden har vi, forsikrer Strømme.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.