*Nettavisen* Økonomi.

- Årets dårligste reklamefilmer

All reklame er nødvendigvis ikke god reklame. Se verstingene.

15.12.07 14:12

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Selv om få superkjendiser kan hevde at de har pengemangel hindrer det dem ikke i å få fett betalt for å stille opp i elendige reklamevideoer.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Når selskapene skal slå på stortrommen benytter de seg ofte av store stjerner og dyre reklamebyråer. Men selv de benytter seg av Oscar-vinnende skuespillere, toppolitikere eller millionselgende vokalister er det ingen garanti for suksess.

Kidman-kalkun
Bransjebladet Campaign har kåret de ser på som de største reklamekalkunene i Storbritannia i 2007. I reklamene, som får gjennomgå, finner man blant annet Hollywood-stjernen Nicole Kidman og det britiske parlamentsmedlemmet Ann Widdecombe.

Hester, roboter og pasta
Listens dårligste reklamevideo heter «Mastication for the Nation» og er for Trident Chewing Gum laget av JWT. Bladet gir reklamen den elendige plasseringen fordi den inneholder «en entusiastisk jamaicansk aksent kommende fra en idiotisk komiker, kombinert med rasistiske utsagn over hendelser som skjedde i Big Brother». Reklamen mottok over 500 klager og endte opp med å bli trukket.

HTML EMBED

Den nest dårligste reklamen er det Philips Philishave som står for. Videoen med kvinnelige roboter som kjærtegner ansiktene til et mennesker som dusjer. Reklamen betegnes som dyrt søppel med dårlig smak.

HTML EMBED

Leo Burnetts reklamevideo for Kellogg’s Nutri Grain skulle aldri ha blitt en realitet, ifølge Campaign. De mener at forsøket med å få hester til å oppføre seg som mennesker er umulig og belønner påfunnet med en elendig tredjeplass.

HTML EMBED

Reklamen for Rana Pasta til 2,5 millioner pund vurderes som søppel der inntredenen til parlamentsmedlemmet Ann Widdecombe kun sees på som et forsterkende element av latterligheten.

HTML EMBED

Reklamen der stjerneskuespilleren Nicole Kidman sitter foran peisen spillende på en Nintendo DS belønnes med en femteplass. Campaign hevder at hun kanskje er en dyktig skuespiller er det ingen som har noe tro på reklamen.

HTML EMBED

De andre reklamevideoene som havnet på listen over de ti verste var reklamer for Lynx, Crunchy Nut Cornflakes, Kellogg’s Frosties, Glade og Mars Planets.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag