NA24.no

- Avisene overreagerer

Norsk Bondelag nekter for at de har forvoldt avisene noen skade med sin «avisaksjon».

- Vi kan vanskelig se at det er forvoldt noen målbar skade, utover den krenkelse den enkelte redaktør måtte føle, skriver foreningen i sitt svarbrev til Norsk Redaktørforening.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Bondelaget lagde for snaue fjorten dager siden en løpeseddelaksjon hvor de brukte logoene til en rekke norske aviser . Reaksjonene fra mediene var kontante og Edda Media forlangte en beklagelse.

- Det er en meget grov utnyttelse, det er verre enn en kommersiell utnyttelse. De utnytter våre merkevarer og troverdighet i en aksjon vi ikke kan akseptere, sa direktør for utgiverspørsmål i Edda Media, Stig Finslo, til NA24 Propaganda i forbindelse med aksjonen.

Jærbladet forlangte en erstatning på 100.000 kroner. Norsk Redaktørforening sendte et brev til Bondelaget hvor de ba om en beklagelse på fire punkter.

- Har ikke forvoldt skade
Bondelaget skriver i sitt svarbrev til redaktørforeningen at de ikke mener at deres «løpeseddel-stunt» har forvoldt skade.

- Vi tror ingen i fullt alvor kan påstå at en løpeseddel i et minimalt opplag, som et åpenbart ledd i en aksjon fra Bondelaget og presentert med en slik tydelighet, kan påføre sterke, tradisjonsrike avisernoen form for merkevareskade, står det å lese i svarbrevet.

Bondelaget legger vekt på at løpesedlene kom i et begrenset opplag og at leserne ikke kunne forveksle disse med avisene.

- Vi har ment og mener fortsatt at dette ble gjort på en harmløs måte, i respekt for avisene og deres betydning, og i en form som gjorde det overtydelig at det her ikke dreide seg om virkelige utgaver av avisene, men nettopp om et viktig budskap fra Bondelaget, heter det i brevet.

- Avisene overreagerer
Bondelaget beklager overfor de redaktørene som må ha opfattet kritikken som et angrep eller en trussel, men skriver ellers at de opplever å ha lite å beklage.

- Selv om vi nok mener at det overreageres fra enkelte hold og at den del av kritikken som retter seg mot merkevareskade og angrep på integritet skyter over mål, har vi også respekt for reaksjonene.Som det framgår av det vi har skrevet ovenfor, kan vi vanskelig se at det er forvoldt noen målbar skade, utover den krenkelse den enkelte redaktør måtte føle. Denne har vi alt beklaget, skriver laget i sitt svarbrev.

Organisasjonen skriver også at aksjonen var planlagt som en engangsforeteelse, og ikke vil bli gjentatt.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere