NA24.no

- Bernander må ikke straffes

Sist oppdatert:
Ber statsadvokaten om å ikke straffeforfølge John G. Bernander.

Det er i et brev til Oslo statsadvokatembeter torsdag at Norsk Redaktørforening ber påtalemyndigheten om å ikke straffeforfølge den tidligere kringkastingssjefen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det er Oslo tingrett som har fått i oppdrag fra påtalemyndighetene om å straffeforfølge Bernander etter at han nekte å vedta et forelegg for å ha sendt Brennpunkt-programmet om politiets- og påtalemyndighetenes arbeidsmetoder i jakten på Nokas-pengene.

Strid med Grunnloven
- Som påtalemyndigheten er kjent med har Høyesterett i ettertid slått fast at det materielle innholdet i byfogdembetets kjennelse var i strid med så vel Grunnloven paragraf 100 som den Europeiske menneskerettighetskonvensjonen artikkel 10, skriver generalsekretær Nils E. Øy og assisterende generalsekretær Arne Jensen i brevet.

Personlig belastning
De to argumenterer også at John G. Bernander tok på seg en personlig belastning ved å beslutte å sende dokumentaren. I ettertid har Høyesterett besluttet at det var feil av tingretten å vedta at dokumentaren ikke skulle sendes.

- Med dette som bakteppe vil vi gjerne gi uttrykk for sterk undring over at påtalemyndigheten velger å opprettholde kravet om pådømmelse av John G. Bernander, og på det sterkeste anmode om at beslutningen omgjøres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere