NA24.no

- Bjørnebye har ikke dekning

Leder i redaktørforeningen har liten tro på at nettdebatter kan føre til dødsfall.

Stig Inge Bjørnebye har ikke dekning for sin spådom om at nettdebatter vil ta liv, mener generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening.

Øy har liten tro på at nettdebatt kan føre til dødsfall og mener at systemet fungere godt slik det er nå.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mandag kveld sa tidligere fotballspiller og avgått Start-trener Stig Inge Bjørnebye til Norsk Redaktørforening at debatter på nettet kan føre til dødsfall fordi påkjenningen kan bli for stor.

Les også: - Nettdebatter kan ta liv

Manglende dekning
Den påstanden er ikke generalsekretær i Norsk Redaktørforening Nils E. Øy sikker på om det er særlig med hold i.

- Den ytringen må han få lov til å komme med. Jeg tror ikke at han har noen dekning for å spå at det kan skje. Den tilstanden som han klager over har vi tross alt hatt i alle tider. Det har alltid vært mulig for anonyme å spre det de vil blant annet ved å slå opp plakater, sier Øy til NA24 Propaganda.

- Men plakater som mange av oss passerer på gaten er en ting. Debattinnlegg i en artikkel som tusenvis leser på må vel karakteriseres annerledes?

- Det er riktig. Derfor må alle som har ansvaret for slike nettsteder sørge for å ha kontroll slik at de kan fjerne innlegg, fortsetter generalsekretæren.

Ingen endring
Han vil ikke ha innskjerping av reglene som fører til pålegg om administrering av innleggene.

- Redaktøransvaret er der uansett. Det jeg også er klar på er at det ikke er noen krav om at man skal ha forhåndsredigering på debattene, men man må ha effektiv kontroll og etterredigering av innleggene. Der finnes det mange hjelpemidler, så redaktører som sier det er umulig å kontrollere dette tar feil, sier Øy.

Han får støtte fra redaktør i Nettavisen, Tormod Utne. Han mener at det er viktig å bruke skjønn når forum skal åpnes for leserne.

- Ja, det er en del saker vi ikke åpner kommentarfeltet på fordi det kan oppstå debatter vi ikke ønsker å ha, sier Utne. Han viser til at det ofte kommer en del innlegg når det er saker om personer som står i en sårbar situasjon, og rundt saker om innvandringsspørsmål.

- Det gjelder å være smart når du skal ta stilling til hva som skal få debatt eller ei, sier Utne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere