NA24.no

- Bruker tragedier til egen fordel

Foto: Roald, Berit (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statsministeren og kongehuset bruker tragedier for å bygge sitt eget selvbilde, mener tidligere redaktør.

Norske myndigheter er i ferd med å skape et klasseskille i døden. Det mener tidligere redaktør Synnøve Skeie Fosse.

I et leserinnlegg i Aftenposten, tirsdag, stiller Fosse spørsmål ved det offentlige engasjementet. «Medfølelsen og myndighetenes engasjementet følger mediedekningen.», skriver hun.

- Det er naturlig at mediene er opptatt av tragedier, men det betyr ikke at politikerne skal løpe etter. Alt de gjør har en symboleffekt, det må de tenke på, sier Synnøve Skeie Fosse til Nettavisen NA24.

Den tidligere redaktøren er usikker på om statsministeren gjør dette for å skåre billige politiske poenger og bygge sin «statsmannsrolle» eller om det er ektefølt sympati for de etterlatte.

- Hvis det er det siste, så må han bli veldig, veldig flittig på telefonen fremover, fortsetter hun.

- Ikke et angrep på Norge

Fosse reagerer også på Stoltenbergs engasjement i Algerie-saken. Hun synes ikke noe om at statsministeren stiller på TV med norske flagg i bakgrunnen.

- Mener han at dette er angrep på Norge? Jeg mener dette er angrep på utenlandske interesser i Algerie hvor Norge tilfeldigvis var involvert, fortsetter hun.

Feil retning for kongehuset

Fosse er også skeptisk til kongehusets besøk til pårørendesenteret i Bergen.

- I forbindelse med 22. juli var det naturlig for dem å stille opp, men det virker som de etter hvert har skapt seg en familærtrøsterolle, en nisje som de bruker til å fylle sin kongegjerning med innhold, og hvis det er de gjør, så må de være bevisst på hvordan dette kan oppleves for dem som ikke blir gjenstand for samme trøst og offentlig sympati, sier hun.

- Kongehuset er vel ment å være samlende. Slik de opptrer nå, oppnår de det motsatte. De er med på å skape et klasseskille, fortsetter hun til Nettavisen NA24.

Det har ikke lykkes Nettavisen NA24 å få kommentar fra Kongehuset eller statsministerens kontor.

LES FLERE SAKER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere