NA24.no

- Dagbladet bryter markedsføringsloven

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Forbrukerombudet mener innføringen av brukerbetaling på Dagbladet.no bryter loven.

Forbrukerombudet har den siste tiden mottatt flere klager fra forbrukere som reagerer på at det plutselig er innført krav om betaling for bruk av Dagbladet.no sin nettdebatt-tjeneste, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding mandag.

- Dette er en endring som er i strid med markedsføringsloven, sier seksjonssjef Frode Elton Haug.

Bakgrunnen for klagene er at Dagbladet.no sin debattjeneste i september gikk fra å være en gratistjeneste til å bli en betalingstjeneste. I den forbindelse mottok alle brukere registrert med profil på Dagbladet.no en SMS med informasjon om at brukeravtalen var endret. Det kom ikke frem av tekstmeldingen hva endringene gikk ut på. Brukerne ble i stedet henvist til en nettadresse hvor de kunne finne de nye vilkårene. I vilkårene fremgår det at alle brukere nå vil bli fakturert fem kroner i måneden over mobilregningen dersom de ikke fjerner profilen sin fra Dagbladets tjeneste.

- Markedsføringsloven forbyr at det kreves betaling fra forbrukere uten at det er inngått en klar avtale om det. En slik avtale har ikke Dagbladet inngått med sine brukere i denne saken, sier seksjonssjef Haug.

Forbrukerombudet har i brev til Dagbladet informert om at ombudet vil anse enhver fakturering av eksisterende brukere som et brudd på markedsføringsloven. Dagbladet har fått frist til 6. oktober med å sende Forbrukerombudet en bekreftelse på at de ikke vil ta betalt av de registrerte brukerne av Dagbladet.no som ikke aktivt har gitt beskjed om at de godtar dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere