NA24.no

- Dårlige utsikter for fusjon

Medie-ekspert tror ikke Schibsteds Stavanger-kupp var smart.

Førsteamanuensis Johann Roppen mener Schibsted gjør noe dumt når de kjøper seg opp i Stavanger Aftenblad.

- Det gjør at vurderingen til Medietilsynet blir enda mer komplisert enn tidligere. Schibsted befinner seg allerede helt på grensen til hva som er tillatt, og dette er i seg selv en transaksjon som vil være vanskelig, sier Johann Roppen ved avdeling for mediefag ved Høgskolen i Volda til NA24 Propaganda.

NA24 – din næringslivsavis

Hele 77 prosent av aksjonærene stemte for Media Norge-fusjonen på generalforsamlingen i Stavanger Aftenblad i torsdag kveld. Med Aftenbladets ja har dermed samtlige fire aviser gått inn for en fusjon.

LES MER: Kuppet Stavanger

Schibsted hadde i siste liten før generalforsamlingen dannet en opsjonsavtale med flere sentrale aksjonærer. De sikret seg dermed et flertall for fusjonen.

LES OGSÅ: Ja til Media Norge

Roppen er skeptisk til om Schibsteds handlinger har styrket deres sak i forhold til Medietilsynet. Det er spesielt eierskapsbgrensningene på en tredjedel av det nasjonale opplaget som skaper problemer for fusjonspartnerne. I tillegg er Medietilsynet bekymret for hvilke konskvenser fusjonen vil ha for mediemangfoldet.

- Vanskelig
- Det er i utgangspunktet vanskelig å gjennomføre denne fusjonen på grunn av reglene Medietilsynet skal følge. Når Schibsted skal inn i forhandlinger med dem er det absolutt ikke sikkert at gårsdagens handlinger var det beste de kunne gjort, sier han.

– Hadde jeg vært i Medietilsynet ville jeg kanskje lurt på hvilke andre «kaniner» Schibsted plutselig kan finne på å dra opp av hatten.

Går mot inngrep
Ifølge Gudbrand Guthus i Medietilsynet er det stor sannsynlighet for at et eventuelt oppkjøp i Stavanger Aftenblad kan få konsekvenser for Media Norge.

- Dersom dette oppkjøpet går igjennom vil vi arbeide videre med tanke mot inngrep i saken, sier han til NA24 Propaganda.

LES MER: Kan stoppe Schibsted

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere