NA24.no

- De bør tenke seg nøye om

PARADISE HOTEL: Disse ansiktene kommer vi snart til å få se mer av.
PARADISE HOTEL: Disse ansiktene kommer vi snart til å få se mer av. Foto: Ida Klokk ( Side2 )
Sist oppdatert:
Eksperter advarer realitydeltagerne.

TV3 er nå i gang med vårsesongen av Paradise Hotell, med en rekke deltagere som ikke har tenkt å legge noe i mellom. Paradise-Maren forteller fritt om trekantsex og analsex og Paradise-Madelen respekterer de som hadde masse sex på hotellet.

Som ikke dette er nok, planlegger TV2 en ny runde Big Brother. Trenden med at «vanlige folk» eksponerer seg til ytterpunktet på TV-seerne ser dermed ikke ut til å gå i mot slutten. Tvert i mot.

- Bør tenke seg om
Det er ingen tvil om at opptreden i en av realityseriene vil påvirke deltagerne nesten uansett hvordan man eksponerer seg.

- Man bør tenke nøye igjennom at TV-serien du deltar i og din opptreden er sterkt med på å påvirke de neste årene av ditt liv også karriæremessig, sier partner Trine-Lise Jagge i rekrutteringsselskapet Tennebø & Partners til NA24.

Jagge jobber med rekruttering, leder- og organisasjonsutvikling, samt omstilling og nedbemanning. Hun er imidlertid ikke udelt negativ til at en opptreden i en realityserie vil ødelegge jobbkarriæren.

- Det er ingen klar fasit. Det finnes gode eksempler på noen som har gjort det bra og det finnes eksempler på de som har kommet dårlig ut. Det avhenger faktisk ikke så mye av programmet, men mer av hvordan man fremstår og blir presentert for TV-seerne. Det er vanskelig å rette opp et dårlig inntrykk som man har lagt igjen på TV, sier Jagge.

TV-sjefenes ansvar
Det er ingen tvil om at det ikke bare er deltagerne selv som har ansvaret for hvordan en opptreden i en realityserie virker inn.

- I utgangspunktet gjelder Vær varsom-plakaten (pressens regler red. anm) for «reality» også. Den gjelder ikke for fiksjon, men det er det jo heller ikke. Redaktøren har ansvaret for hele innholdet, sier generalsekretær og sekretariatsleder for Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold.

Han sier videre at redaktørene og TV-sjefene må ta hensyn til at man har med unge mennesker å gjøre.

- Dette er unge mennesker uten erfaring med offentligheten. Vurderingen er om de utsettes for en uakseptabel belastning som kan ramme dem senere i livet, sier sier han til NA24.

- Ikke påvirket
Ifølge Side 2 har Petter Holmbakken, også kjent fra sesong to av «Paradise Hotel», byttet ut luksushotell og lekre babes i Mexico med en litt mer beskjeden livsstil på Kos. Den blonde gutten har nemlig tatt seg jobb som partyfikser på den greske ferieøya, og han har igjen latt et kamerateam få dokumentere hans ville festliv.

- Jeg synes «Paradise Hotel»-opplevelsen var helt magisk, og jeg har ikke hatt en eneste nedtur siden jeg kom hjem. Det har vært morsomt å teste kjendistilværelsen, sier han til Side2. Les om Petter Holmbakkens nye fester her:

e

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere