NA24.no

- De er alle egnede vinnere

NOMINERTE: En av disse kan stikke av med prisen "Årets sterke mening" under Vixen Blog Awards. Fra venstre: Gunnar Tjomlid, Susanne Kaluza, Bjørn Stærk og Anita Elisabeth Bjørklund. Også nominert er bloggen Maddam.
NOMINERTE: En av disse kan stikke av med prisen "Årets sterke mening" under Vixen Blog Awards. Fra venstre: Gunnar Tjomlid, Susanne Kaluza, Bjørn Stærk og Anita Elisabeth Bjørklund. Også nominert er bloggen Maddam.
Sist oppdatert:
Dette er finalistene i «Årets sterke mening»

Onsdag 22. januar kåres vinneren av prisen «Årets sterke mening» under Vixen Blog Awards. Prisen går til en meningsbærer som i løpet av året har utpekt seg med en ytring via en blogg som enten har engasjert mange mennesker til å mene noe, eller som har ført til politiske eller samfunnsmessige endringer.

Juryen har utpekt følgende 5 finalister, med tilhørende begrunnelser:

1. Gunnar Tjomlid: Han holder et høyt kvalitetsnivå, inkluderer alle aspekter av en sak og er nyansert. Han er kilde- og faktaorientert, samtidig som han er opplysende og interessant. I tillegg deltar han i debatten om sin egen blogg.

2. Maddam: Bloggkollektivet skriver mange spennende innlegg om ulike temaer. De har løftet frem stemmer som har fått andre roller i offentligheten, og levert mange debatter til mainstream. Det at de er et bloggkollektiv sikrer produksjonen og gjør at de får belyst mange saker. Bloggen ser fin ut visuelt og er profesjonelt presentert.

3. Bjørn Stærk: Han er kunnskapsrik og kaster seg ut i offentlige debatter med nye perspektiver. Han er en stayer som har levert over tid og som opererer på tvers av flere flater.

4. Sykehjemsliv: Hun ser utover seg selv og sin egen situasjon og bruker seg selv til å belyse en sak. Hun setter agenda ved å levere en god miks av innlegg om barn, politikk og samfunn, og viser et bredt spekter av det å være kvinne.

5. Susanne Kaluza: Mammabloggeren som klarte å mobilisere krefter til å løfte en sak på dagsorden i det politiske Norge. Bloggen skaper et folkelig engasjement og belyser temaer som er aktuelle for mange.

- Felles for de fem finalistene er at de har et høyt kvalitetsnivå, er interessante, opererer på flere flater, har noe å bidra med i samfunnsdebatten og kan sette en agenda. De er alle svært gode kandidater og egnede vinnere til denne prisen, sier juryformann Gunnar Stavrum på vegne av juryen.

Anita Elisabeth Bjørklund bak bloggen Sykehjemsliv er overveldet over nominasjonen.

- Jeg har fått politikere på Stortinget til å reagere, politikere i kommunen har jobbet aktivt og jeg har vært tema i formannskapet og hatt ordfører på besøk og flere utdanningsinstitusjoner for sykepleiere og annet helsepersonell bruker min blogg i undervisning og i foredrag. Det er så utrolig godt å vite at man engasjerer og gjør en forskjell, og det å bli nominert til finalist på denne måten er veldig stort for meg, sier Bjørklund.

Gunnar Tjomlid har vært kritisk til en nylig redaktøravgjørelse i Nettavisen. På spørsmål om hvordan det påvirker Stavrum sin vurdering svarer Stavrum som følger:

- Den diskusjonen handler om redigeringen av Nettavisen og er helt på siden av det vi her vurderer - nemlig kvaliteten på bloggene. Så den konflikten vil ikke påvirke mitt syn overhodet, sier Stavrum.

Vi ønsker de 5 finalistene lykke til i finalen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere