NA24.no

- De sprer kristen propaganda

Sist oppdatert:
Opprørere i Somalia har stengt radiosendingene til BBC og stjålet utstyret.

BBC er en av verdens mest anerkjente nyhetsorganisasjoner, og deres sendinger videreformidles til store deler av verden. Blant annet sender NRK i Norge kanalens radioprogrammer store deler av døgnet på Alltid Nyheter.

Slik er også situasjonen i Somalia, der BBCs sendinger videreformidles gjennom en lang rekke lokale radiostasjoner. Men nå er det slutt i de regionene i Somalia som er kontrollert av opprørsgruppen al Shabaab.

- Fra og med i dag er alle BBCs FM-stasjoner i områder kontrollert av al Shabaab tatt av luften og deres utstyr er konfiskert, sier gruppen i en uttalelse til Reuters.

Årsaken til at BBC nå stoppes skal være at de sprer kristen propaganda.

- BBC er eid av England og det sprer kolonial og kristen agenda i den muslimske verden. BBC bekjemper islam... de er imot den muslimske regjeringen i Somalia, sier opprørerne.

BBC har ingen sendinger direkte fra landet, og sier i en uttalelse at de er skuffet over avbruddet i sendingene i landet.

- BBC snakker til alle sider i det somaliske samfunnet, inkludert al Shabaab, og rapporterer om hendelser etter hvert som de utvikler seg. Det er essensielt for folket i Somalia at BBC får fortsette å rapportere om nøyaktig og nøytralt hva som skjer i landet uten innblanding fra noen, sier utenlandssjef Jerry Timmins i BBC.

Ifølge presseorganisasjonen i landet har det i de siste ukene vært en rekke angrep på uavhengig presse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere