NA24.no

- Ødelegger for seg selv

Sist oppdatert:
PR-eksperter slakter Stordalen & Cos mediestunt.

Petter Stordalens opptreden på Norske Skogs ekstraordinære generalforsamling i går får svært blandet mottakelse.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Karakteristikkene fra folk i norsk pr-bransje går fra «tidenes mageplask» til «velregissert sirkus».

Se stuntene lenger ned i teksten.

- Gjør fotarbeidet først
Seniorrådgiver Gunnar Larsen i Burson-Marsteller mener trioen i Unionen bommer stygt hvis målet er å fremstå som langsiktige industrieiere.

- Det første som slår meg at det nok en gang er opp som en bjørn og ned som en skinnfell. Vi har sett tre ganger nå at Stordalen og Spetalen går tungt ut i mediene. Først i Union-saken, så Opticom og nå Norske Skog igjen. I Union-saken virket det i hvert fall som de klarte å få fagforeningen og en del politikere på sin side. Slik jeg ser det nå, uten å kjenne saken fra innsiden, virker det ikke som om de har fått noen på sin side, sier Larsen.

Han sier han ville ha rådet dem til å gjøre fotarbeidet før de begynte å kommunisere.

- Jeg ville rådet dem til å jobbe i det stille først opp mot fagforening, andre aksjonærer og administrasjon. Først etter det har det noen hensikt å begynne å kommunisere gjennom media. Jeg har vanskeligheter med å se hva de prøver å oppnå nå, sier Larsen.

- Ser ikke poenget
Heller ikke førsteamanuensis Peggy Brønn på Handelshøyskolen BI ser hva trioen prøvde å oppnå.

- Når det kommer til slike møter venter folk at det blir et show. Det ble det også i går, men jeg har vanskeligheter med å se hva de skulle få til med denne offensive mediestrategien. Av det jeg har sett så er jeg skeptisk til hvordan de bruker media. Det blir gode saker for dere i media, men jeg kan ikke se at de oppnår noe som helst utover det å lage underholdning. Det jeg spør meg om, er hva som er poenget med disse opptredenene, sier Brønn.

Hun sier Norske Skog ser ut til å være et selskap som trenger hjelp, men at de tre ødelegger for seg selv hvis de tror at denne opptredenen skal bringe dem noe nærmere rollen som redningsmenn.

- Jeg ser det mer som om de ødelegger for seg selv.

Se innslag på TV 2 fra den ekstraordinære generalforsamlingen. Artikkelen fortsetter under videovinduet:

204963

Se flere saker fra NA24-TV her

- Har fått Stordalen i halsen
Brønn mener det norske folket er delt, men at en stor del har nådd et metningspunkt når det kommer til Petter Stordalens opptredener.

- De fleste jeg snakker med har han langt opp i halsen, men det er også de som synes han er storartet. Det virker som om han har et behov for personlig imagebygging, men jeg er ikke så sikker på om dette er den rette måten å bygge et positivt image på. Man kan imidlertid ikke ta fra ham den utrolige suksessen han har fått til med Choice Hotels, sier Brønn.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere