*Nettavisen* Økonomi.

- Den er et makkverk

Foto: NTB Scanpix

Trygve Hegnar slakter boken om seg selv.

17.01.14 16:54

«Når jeg får lest den vet jeg ikke, og det er ikke sikkert jeg vil kommentere den etterpå. Sorry», skrev Trygve Hegnar i en e-post til Nettavisen NA24 i november.

Anledningen var utgivelsen av den uautoriserte biografien «Hegnar - Outsider på innsiden» skrevet av Asle Skredderberget. Boken inneholder opplysninger om sykdom og høyst private og intime forhold.

Men nå har kanskje Trygve Hegnar kommet på andre tanker, for i årets første utgave av Kapital smeller han til på lederplass:

«Asle Skredderberget er PR-rådgiver og en middelmådig krimforfatter (to bøker), i et hav av gode norske krimforfattere for tiden, og hans bok «Hegnar» er ikke en biografi i vanlig forstand, men en pamflett eller en hevnskrift som er gjennomsyret ensidig og selektiv fra første til siste linje», skriver Hegnar og avslutter lederen med:

«Et makkverk»

Lang liste med faktafeil

Til Nettavisen NA24 sier Trygve Hegnar at han ikke har mer så å si om boken enn det han har skrevet.

- Den er full av grove feil og spekulasjoner, og Gyldendal forlag har fått en lang liste med faktafeil, forteller han.

Forfatter Asle Skredderberget mener Hegnar er åpenbart irritert.

- Det er som ventet at det kommer en lederartikkel om boken i Kapital. Jeg tar dette med et overbærende smil, sier han.

- Hvordan reagerer du på beskrivelsen han gir deg?

- På e-post til meg har han oppfordret meg til å skrive mer krim. Den første boken min ble nominert til Rivertonprisen, mens min andre bok er solgt til utlandet, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gyldendal forlag

Nettavisen sett en kopi av e-posten.

- Hegnar har åpenbart et stort behov for å ta meg. Da holder det ikke å kommentere innholdet i boken. Jeg synes det er morsomt at han omtaler meg som en middelmådig krimforfatter. Han leser denne boken som fanden leser bibelen. I boken kommer jeg selvfølgelig inn på ting som ikke er bra. Eksempelvis hvordan han bygget opp i Kapital og hvor aktiv han har vært som investor på Oslo Børs, men jeg registrer at han ikke slår tilbake om det. Det er jo grundig dokumentert i boka, sier Skredderberget.

Salget har gått «greit»

Forfatteren mener det Hegnar slår tilbake med har ikke har ingen vesentlighet i forhold til det som omtales i boken.

Hvis han har behov for å ta meg, så får bare han gjøre det. Dette er som forventet, og det underbygger bare det jeg skriver i boken.

- Hvordan har salget av boken gått?

- Det har gått helt greit. Den selger bedre krimbøkene mine. Kanskje Hegnar har rett. Kanskje jeg er dårlig krimforfatter, sier han og ler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag